SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Fiscalia demana 375 anys de presó per als acusats de l’agressió d’Alsasua

Familiars dels presumptes agressors detinguts.

Familiars dels presumptes agressors detinguts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional sol·licita un total de 375 anys de presó pels delictes de lesions i amenaces terroristes per als vuit acusats d’agredir dos guàrdies civils i les respectives parelles a Alsasua el 15 d’octubre del 2016. El Ministeri Fiscal atribueix per a set dels acusats quatre delictes de lesions terroristes, amb una condemna de dotze anys i mig per lesió.

A més a més, imputa el delicte d’amenaces terroristes, pel qual demana igualment dotze anys i mig de presó, i reclama que els autors indemnitzin conjuntament amb 41.100 euros les quatre víctimes de l’atac.

El fiscal José Perals relata en l’escrit d’acusació que els fets tenen lloc en el marc d’una campanya contra els agents de la Guàrdia Civil i la Policia desplegats a Navarra i al País Basc que es coneix amb el nom d’“Alde Hemendik” (“Fora d’aquí”), i que en l’actualitat busca crear un clima de “por i rebuig” entre els ciutadans. L’agressió va tenir lloc en un bar d’Alsasua i en aquesta van resultar ferits dos guàrdies civils (un tinent i un sergent) i les respectives parelles.

El tinent va patir contusions múltiples, una fractura de turmell i una ferida al llavi, arran de la qual cosa va haver de ser intervingut. El sergent, per la seua banda, va patir policontusions al cap, erosions múltiples a l’esquena, una contusió al colze esquerre, un edema al canell dret i dolor a la regió lumbar.

tracking