SEGRE

ECONOMIA

PP i Ciutadans pacten que els mileuristes no paguin l'IRPF

El líder del partit taronja anuncia mesures que afectaran 2,8 milions de contribuents || Hi haurà una reducció per a ingressos menors a 17.500 euros

Albert Rivera, ahir en l’acte en què va explicar els detalls del pacte.

Albert Rivera, ahir en l’acte en què va explicar els detalls del pacte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va anunciar aquest dijous que els contribuents que guanyin menys de 14.000 euros a l’any (mileuristes) no hauran de pagar IRPF, segons l’acord assolit dimecres amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a canvi de donar suport al sostre de despesa, que compta de moment amb el rebuig del PSOE.

Segons Rivera, el pacte inclou que l’exempció de l’IRPF s’elevi dels 12.000 euros anuals actuals als 14.000 euros. “Qui cobri menys d’això no haurà de tributar”, va reblar el dirigent de la formació taronja, que va deixar clar que amb aquesta mesura als mileuristes no els retindran en la nòmina l’IRPF que ara sí que se’ls retenia.

Segons Rivera, el pacte assolit amb el Govern estatal beneficiarà 3,5 milions de contribuents

A més, va explicar que el tram següent, de 14.000 a 17.500 euros anuals, també tindrà una rebaixa fiscal. Aquestes mesures afectaran, segons va explicar, 2,8 milions de contribuents. S’hi afegiran unes altres 700.000 persones que es beneficiaran d’una deducció de 1.200 euros anuals en la declaració de la renda per tenir gent gran i persones discapacitades al seu càrrec. En total, la rebaixa fiscal afavorirà 3,5 milions de contribuents i costarà 2.000 milions d’euros.

Rivera va assegurar que aquestes mesures s’aplicaran el 2018, però va anunciar que treballaran perquè hi hagi més rebaixes fiscals, també en els trams autonòmics, a partir de l’exercici següent. Segons Rivera, Montoro va dir-hi que sí, però no perquè a Rajoy li agradi rebaixar els impostos, o perquè al ministre d’Hisenda li agradi complir els pactes d’investidura, sinó perquè els ciutadans han fet que el partit taronja sigui decisiu.

El PSOE va mostrar la seua negativa tant al sostre de despesa com a la rebaixa de l’IRPF, que considera irresponsable. En la mateixa línia, l’exministre socialista Miguel Sebastián va criticar la baixada d’impostos qualificant-la de “populisme pur”, al mateix temps que va avisar que és una mesura “totalment cosmètica”.

Catalunya i els socialistes rebutgen el nou dèficit de Montoro La major part de les comunitats governades pel PSOE i Catalunya van menystenir la dècima extra en el dèficit autonòmic que avui els plantejarà el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i han considerat que es tracta d’una mesura insuficient i arbitrària. Diverses autonomies com Andalusia, el País Valencià, les Balears i Catalunya ja van avançar aquest dijous que continuaran oposant-se als objectius de dèficit en la reunió d’avui del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que dijous passat va aprovar el camí d’estabilitat per al trienni 2018-2020. No s’ha pronunciat sobre aquesta flexibilització el Govern de les Canàries, que es van abstenir fa una setmana, el vot del qual és fonamental perquè el Govern central pugui tirar endavant el sostre de despesa durant la setmana vinent.

tracking