SEGRE

SUCCESSOS ATEMPTAT

Almenys 66 víctimes mortals en un atac amb cotxe bomba a Egipte

Entre les víctimes hi ha 26 soldats i 40 presumptes terroristes abatuts després de l’explosió || Els atemptats s’accentuen des de l’enderrocament del president Mursi

Imatge d’arxiu de diverses restes escampades prop d’un vehicle militar blindat a Egipte.

Imatge d’arxiu de diverses restes escampades prop d’un vehicle militar blindat a Egipte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys vint-i-sis militars egipcis van morir i vint van resultar ferits en un atac terrorista contra un punt de control de les tropes al sud de la ciutat de Rafah pròxim a la frontera amb Israel, va informar ahir una font de seguretat. L’atac va ser reivindicat a través d’un comunicat per l’organització Estat Islàmic (EI).

En un comunicat difós a través de la pàgina de Facebook de les Forces Armades, el portaveu no va indicar quants vehicles ni el lloc exacte on van fer explosió. Però va assegurar que les forces governamentals van aconseguir avortar més atacs per part de combatents takfirí (radical) contra diversos punts de control al sud de Rafah. En el transcurs d’aquestes accions, les tropes van matar més de quaranta presumptes terroristes i van destruir sis vehicles.

Segons la font consultada, deu dels terroristes van ser abatuts per trets de les tropes i els altres trenta per bombardejos de l’aviació de guerra.

Les forces de l’Exèrcit i la Policia egípcies s’enfronten a la península del Sinaí (nord-est) a grups armats radicals, entre els quals la filial local del jihadista de l’EI.

Els atacs s’han intensificat des de l’enderrocament del president islamista Mohamed Mursi en un cop d’Estat militar el juliol del 2013. Des d’aleshores, els actes terroristes s’han multiplicat a Egipte, no només al Sinaí, i en general els objectius són membres de les forces de seguretat o de la judicatura, encara que recentment els cristians coptes han estat el blanc de quatre sagnants atemptats, reivindicats en la seua totalitat per l’Estat Islàmic.

Un dels atacs contra coptes més sagnants es va produir el 27 de maig passat, quan un grup d’homes armats i amb la cara coberta van atacar un grup que viatjava cap a un monestir al sud d’Egipte, i van matar un total de vint-i-nou persones i en van ferir tretze més. L’atemptat va ser reivindicat per l’Estat Islàmic.

Aquest succés va desencadenar la condemna d’un bon nombre de líders de la comunitat internacional. També el papa Francesc va condemnar el “bàrbar atac” i avions de la Força Aèria d’Egipte van bombardejar posicions de milicians islamistes a la ciutat líbia de Derna.

tracking