SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Puigdemont assegura que la Generalitat està “a punt” per recaptar els tributs estatals

Assenyala que l’1 de setembre s’aconseguirà la “fita” de gestionar els tributs propis i els cedits a Hisenda || El TSJC rebutja el recurs de Forcadell, Simó i Nuet per tolerar el vot de mocions sobiranistes

Array

ArrayEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) està “a punt per assumir, quan sigui necessari”, els impostos “que encara passen” per la Hisenda espanyola. En resposta, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va assegurar que “per llei” no pot assumir els impostos estatals.

En un acte al Palau de la Generalitat amb representants de les quatre diputacions catalanes, Puigdemont va destacar el grau de desenvolupament de l’ATC en els últims anys i va donar per “acabada la primera fase de construcció de la nova Hisenda catalana”.

El president va fer aquesta anàlisi després de la firma de diversos convenis entre la Generalitat i les diputacions en virtut dels quals l’Agència Tributària de Catalunya recaptarà deutes en favor de les quatre diputacions fins a arribar a celebrar les subhastes públiques dels béns embargats (vegeu la pàgina 12). Puigdemont va recordar que l’1 de setembre s’aconseguirà la “fita” de gestionar els impostos cedits, Impost de Transmissions Patrimonials i el de Successions i Donacions, i va afegir que, d’aquesta forma, el Govern seguirà el “camí” cap a “una Hisenda catalana completa”.

Una vegada que l’1 de setembre la Generalitat gestioni els impostos propis i els cedits, i gràcies a la incorporació “constant” d’empleats i al nou sistema informàtic posat en marxa, l’e-Spriu, s’estarà “a punt per assumir, quan sigui necessari, la resta dels nostres impostos que encara passen per l’Agència Tributària espanyola”, va assegurar el president.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va assegurar que “per llei” no pot assumir els impostos estatals ni té “capacitat operativa”. “Com ho fan operativament? Com s’articula?”, es va preguntar Montoro, que va recordar al president les seues obligacions legals i li va recriminar que busqui saltar-se-les.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar ahir un nou recurs de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, respectivament, i el del secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, amb el qual sol·licitaven l’arxivament de la causa en contra seu per haver permès el debat i votació de diverses iniciatives sobiranistes a la Cambra. El tribunal afirma que només podran pronunciar-se sobre si arxiven la causa un cop s’hagin practicat totes les diligències d’investigació.

Array

ArrayEFE

tracking