SEGRE

COMMOCIÓ MALTRACTAMENT INFANTIL

Detingut per apallissar mortalment la seua neboda de 8 anys a Sabiñánigo

El sospitós assegura que la menor va caure per les escales || L’acusat va trucar a emergències després del succés i la Guàrdia Civil el va arrestar al no creure-se’l

Imatge de la concentració de rebuig que va tenir lloc a la plaça d’Espanya de Sabiñánigo.

Imatge de la concentració de rebuig que va tenir lloc a la plaça d’Espanya de Sabiñánigo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena de 8 anys va morir ahir a l’Hospital Miguel Servet de Saragossa després d’haver patit dijous passat una pallissa al seu domicili a la localitat oscenca de Sabiñánigo. La Guàrdia Civil va arrestar com a presumpte autor dels fets l’oncle de la menor.

La nena, segons les primeres indagacions, va patir una “brutal pallissa” dijous a la tarda i va morir ahir a l’Hospital Miguel Servet de la capital aragonesa, on va ser traslladada, com a conseqüència de la gravetat de les ferides i traumatismes soferts. Segons va avançar la premsa regional, la Guàrdia Civil va arrestar com a presumpte autor dels fets l’oncle de la menor, un home de 30 anys que vivia amb la mare i amb la nena i que va avisar els serveis mèdics indicant que la víctima havia caigut per les escales, i malgrat tot la Guàrdia Civil va continuar investigant, i ara serà el jutge que determini finalment els fets. El cas es troba sota secret de sumari, decretat pel jutjat instrucció número u de Jaca, per la qual cosa l’alcalde de Sabiñánigo, Jesús Sierra, va demanar que es deixi desenvolupar la investigació sense ingerències.

A la ciutat, segons el seu alcalde, hi ha una “gran tristesa” per Naiara, una nena integrada a la localitat, que anava al col·legi Monte Corona, els alumnes i professors del qual van assistir en massa a la concentració de rebuig que va tenir lloc ahir a les 12.00 hores davant de l’ajuntament amb la presència de centenars de ciutadans. Sierra va assegurar que no hi havia precedents de maltractaments coneguts en el si d’aquesta família, que sí que rebia atenció dels serveis socials comarcals però no per aquest motiu, sinó per altres causes que no va concretar. “Res no feia pressuposar una cosa així”, va emfatitzar, afirmació en què també va coincidir la presidenta de la comarca de l’Alto Gallego, Lourdes Arruebo.

A Sabiñánigo s’han suspès els actes previstos aquest cap de setmana amb motiu de les festes del Barri de Santiago, i l’alcalde ha agraït aquesta “solidaritat” i “sentiment” dels organitzadors de les festes. Arruebo va insistir a demanar cautela fins que s’aclareixin els fets, ja que hi ha obert un procés sobre la implicació de l’oncle de la nena.

tracking