SEGRE

PARTITS

Mor Joaquim Molins, exdiputat en el Congrés i exconseller de Pujol

Nascut a Barcelona el 1945, va ser elegit diputat en les eleccions generals de 1979

Fallece Joaquim Molins, exdiputat en el Congrés i exconseller de Pujol

Fallece Joaquim Molins, exdiputat en el Congrés i exconseller de PujolEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputat convergent en el Congreso Joaquim Molins, que va ocupar carteres en governs de Jordi Pujol, ha mort avui, segons han informat fonts del PDeCAT, partit hereu de CDC.

Nascut a Barcelona el 1945, va ser elegit diputat en les eleccions generals de 1979 dins de la coalició Centristes de Catalunya-UCD, de la qual es va desvincular posteriorment per ingressar en Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), amb la qual va ser elegit de nou diputat en les generals de 1982.

El 1984 va ser escollit diputat per CiU en el Parlament i Jordi Pujol li va nomenar primer conseller de Comerç i Turisme (1986-1988) i després de Política Territorial i Obres Públicas (1988-1993).

Va tornar al Congrés dels Diputats el 1993 i va arribar a ser portaveu del grup de CiU, abans de ser candidat a l’Alcaldia de Barcelona en les municipals de 1999, de les quals va sortir derrotat.

El 2001 es va retirar de la vida política i el 2013 va ser nomenat president del Patronat del Liceu, càrrec que va abandonar l’octubre passat pels seus problemes de salut.

A Twitter, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha destacat que "llançaran de menys" un home que ha qualificat de "noble i generós amb el país".

tracking