SEGRE

POLÍTICA MONARQUIA

El rei reclama seguretat per a les empreses espanyoles pel Brexit

El Govern britànic publica l’esborrany de la llei per a la desconnexió de la Unió Europea || May trasllada a Felip VI la seua intenció de forjar noves relacions

Els reis van visitar l’abadia Westminster al costat del príncep Harry.

Els reis van visitar l’abadia Westminster al costat del príncep Harry.CASA REAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI va reclamar ahir seguretat després del Brexit tant per als ciutadans com per a les empreses espanyoles establertes al Regne Unit, de manera que les actuals negociacions avancin cap a un resultat que minimitzi les incerteses i el risc d’obstacles en la relació bilateral.

La segona jornada de la primera visita d’Estat al Regne Unit d’uns reis d’Espanya en trenta-un anys va adoptar un caràcter marcadament econòmic i va començar a Mansion House, la residència oficial del cap de la City, al cor financer de Londres, on el rei va presidir una trobada empresarial en què es van reunir dos centenars d’alts directius espanyols i britànics.

El ministre espanyol d’Exteriors, Alfonso Dastis, i els secretaris d’Estat de Comerç de tots dos països van intervenir en aquest fòrum, en el qual el rei va instar a assegurar que les negociacions per a la sortida britànica de la Unió Europea redueixin “al mínim” les incerteses i dubtes generats entre les empreses espanyoles, especialment les pimes.

En aquest sentit, va considerar “extremament important” que el nou marc de relacions bilaterals garanteixi condicions per a una estreta cooperació econòmica i comercial que minimitzi futurs obstacles i barreres, abans d’insistir que el compromís comú a favor de l’obertura de mercats i la inversió “ha de continuar”.

Precisament ahir dijous, el Govern britànic va publicar l’esborrany de la llei que servirà per consumar la retirada del Regne Unit de la Unió Europea, ja que permetrà al país desfer-se de tot el dret comunitari, excepte aquelles normes que desitgi retenir, que en aquest cas ho haurà de fer com a pròpies.

Per la seua banda, la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, va traslladar a Felip VI el seu interès per establir una “nova, sòlida i especial” relació amb la Unió Europea quan el Regne Unit abandoni al bloc comunitari. Tots dos líders van compartir un dinar a la residència i despatx oficial de Downing Street, durant el qual van abordar una sèrie d’assumptes d’interès global i bilateral, va explicar en un comunicat un portaveu de Theresa May.

tracking