SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont relleva Munté, Jané i Ruiz per encarar l'1-O

Explica que ell no ha volgut "cessar" a ningú perquè no tenia "motius"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, assumeix el Departament de Presidència de la Generalitat i la representació en substitució de Neus Munté; el regidor Joaquim Forn relleva Jordi Jané en Interior; i l’economista Clara Ponsatí ocuparà el càrrec de Meritxell Ruiz en Ensenyament.

Així ho han anunciat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, en una roda de premsa en el Palau de la Generalitat per explicar els canvis en el Govern amb el que volen abordar la recta final per a l’anunciat referèndum de l’1 d’octubre, després que els tres consellers sortints decidissin "fer un pas al costat" en aquest procés.

Un altre dels canvis és a la Secretaria del Govern, que abandona Joan Vidal de Ciurana, que substituirà Víctor Cullell.

La remodelació es farà efectiva aquesta tarda, a les 17.00 hores, amb la presa de possessió dels nous membres de l’Executiu.

Puigdemont ha explicat que ell no ha volgut "cessar" ningú perquè no tenia "motius" ja que han fet un treball "lleial" i deixen un "balanç extremadament positiu", de manera que ha volgut subratllar que han estat els sortints els que "han decidit fer un pas al costat".

El president català ha asseverat que "tots els consellers sense excepció" amb els que ha parlat en les últimes hores per sondejar la seua implicació en el referèndum han coincidit en "la necessitat d’avançar cap a l’1 octubre".

Tanmateix, Munté, Jané i Ruiz, i prèviament Jordi Baiget, tots ells del PDeCAT (abans CDC), han decidit no seguir al capdavant en el tram final cap a un referèndum unilateral davant del qual l’Estat es planteja accions polítiques i judicials.

Per tractar d’evitar comparatives entre ERC i PDeCAT quant a l’entrega al procés sobiranista, Puigdemont ha deixat clar que el Govern és de Junts pel Sí, coalició prèvia a les eleccions que comparteix un programa electoral, i que el Consell Executiu conforma "un sol equip" que pren "decisions solidàries i compartides".

Un extrem que ha secundat Junqueras, que ha dit que el PDeCAT i la resta de partits sobiranistes són "imprescindibles" per al procés, i ha subratllat: "No hi ha consellers de PDeCAT, d’ERC i independents; hi ha consellers del Govern de Catalunya".

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb el vicepresident Oriol Junqueras

Puigdemont relleva Munté, Jané i Ruiz per encarar la recta final de l'1-OGENCAT

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb el vicepresident Oriol Junqueras

Puigdemont relleva Munté, Jané i Ruiz per encarar la recta final de l'1-OGENCAT

tracking