SEGRE

FINANÇAMENT

Un tresorer del PP: “Amb Fraga es demanaven públicament donacions”

La falta de memòria i la “sordesa selectiva” marquen la compareixença de Rosendo Naseiro || L’actual encarregada assegura que el partit no paga sobresous

Rosendo Naseiro abans d’intervenir davant de la comissió.

Rosendo Naseiro abans d’intervenir davant de la comissió.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del PP als anys 89 i 90, Rosendo Naseiro, va explicar davant de la Comissió d’Investigació sobre el Presumpte Finançament Il·legal del Partit Popular que en l’època en què Manuel Fraga va ser president de la formació “es demanaven donacions a tot Espanya i es feia públicament”.

“Els diners els controlaven unes senyores militants del partit i després es portaven al Tribunal de Comptes”, va explicar Naseiro, que va afegir que ell “a canvi de res” no va autoritzar “ningú perquè demanés diners”. En aquest sentit, l’extresorer va assenyalar, com a una cosa normal d’aquella època, que “de vegades anaves a un míting i et donaven un taló o l’hi donaven a Fraga”.

Ángel Sanchís assegura que es creu “tot el que digui el senyor Bárcenas i em mereix tot el respecte”

L’extresorer, de 82 anys, va confessar que tenia dificultat per sentir les preguntes dels comissionats i va demanar en diverses ocasions que no s’estenguessin en les intervencions i anessin a les preguntes. “Si pot ser al més concís possible sense deixar anar un discurs enfora, molt millor”, va etzibar al diputat de Ciutadans Toni Cantó.

Per la seua banda, l’actual tresorera i gerent del PP, Carmen Navarro, va assegurar que el partit no paga sobresous als seus càrrecs sinó “despeses de representació” que es declaren amb la corresponent retenció. A més, es va desvincular dels comptes dels grups municipals davant de les preguntes de l’oposició sobre casos com l’operació Taula que afecta la gestió del PP quan estava al capdavant de l’ajuntament de València.

Navarro va defensar la seua gestió i no va voler valorar el que van fer els seus predecessors al·legant que no coneix els fets que tenen a veure amb “períodes anteriors”. “Crec que sota el meu mandat s’estan fent les coses bé i el Tribunal de Comptes ho confirma”, va dir.

El també extresorer del Partit Popular Ángel Sanchís va dir davant de la comissió que creu “tot el que digui” el també extresorer del partit Luis Bárcenas perquè el coneix “des de fa temps” i li mereix “tot el respecte”.

L’oposició planta la investigació al Senat Units Podem i Ciutadans van plantar aquest dijous la Comissió d’Investigació de Finançament dels partits del Senat al considerar-la una “farsa” del PP, formació que va inaugurar les compareixences en solitari provant de demostrar que aquests partits incompleixen les lleis de finançament. Va ser el portaveu del grup popular, Luis Aznar, l’únic senador que va interrogar els tresorers i extresorers de les formacions, convocats aquest dijous, en funció d’un pla de treball aprovat prèviament gràcies a la majoria absoluta del PP i en el qual no figura cap càrrec d’aquest partit polític. Els grups d’ERC, PNB i PDeCAT ni tan sols han anat a la sessió de la comissió. Aquesta es va portar a terme de forma simultània a la del Congrés amb els tresorers i extresorers del Partit Popular.

tracking