SEGRE

SOBIRANIA

El Partit Popular compara la remodelació de Puigdemont amb les purgues de Maduro i ETA

Critica que ERC hagi programat un acte conjunt a Lleida amb Arnaldo Otegi, del qual assegura que és “un pistoler, un terrorista que han agafat” || Acusa Podem de seguir la litúrgia de la banda terrorista

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, a la intervenció a l’escola de formació Miguel Ángel Blanco de les Noves Generacions.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, a la intervenció a l’escola de formació Miguel Ángel Blanco de les Noves Generacions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va comparar aquest diumenge la remodelació del Govern del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va titllar de “purga”, amb el règim de Nicolás Maduro a Veneçuela i amb la banda terrorista ETA durant un acte a Bilbao a l’Escola Miguel Ángel Blanco.

Coincidint amb el vintè aniversari de l’assassinat de l’edil popular a Ermua, Casado va intervenir en la segona i última jornada de l’Escola d’Estiu Miguel Ángel Blanco, organitzada per les Noves Generacions del PP, on va voler establir paral·lelismes entre la Catalunya actual i l’Euskadi de fa dos dècades. “Les purgues de Puigdemont s’assemblen a les de Maduro i a l’absoluta intransigència que vam viure en els pitjors anys els constitucionalistes, que ens costava la vida defensar les nostres idees”, va comentar.

Turull recorda que el PDeCAT és l’única formació amb condemnats pel procés

Així mateix, va considerar que “no es pot tolerar” que ERC hagi programat un acte conjunt amb el dirigent d’EH Bildu Arnaldo Otegi, del qual va dir que és “un pistoler”, un “terrorista que han agafat”. Casado es referia a la conferència en la qual el diputat d’Esquerra Joan Tardà i el líder d’EH Bildu debatran el dia 26 al Teatre Principal de Lleida sobre les independències de Catalunya i d’Euskadi.

“Otegi no és una persona innòcua, Otegi va disparar dos trets a la panxa del nostre company Gabriel Cisneros i va mantenir segrestat Javier Rupérez, company nostre”, va indicar. El juliol del 1979, el llavors diputat Gabriel Cisneros va ser víctima d’un intent de segrest per un comando d’ETA a Madrid, del qual va escapar malgrat ser ferit de bala de gravetat a l’estómac i a la cama esquerra. Otegi va ser encausat per aquest delicte, encara que el 5 d’octubre del 1990 seria absolt per l’Audiència Nacional.

El també llavors diputat Javier Rupérez va ser segrestat per ETA durant 31 dies, el novembre de l’any 1979. El 1981, van ser condemnats per aquest segrest dos membres de l’organització, Francoise Marhuenda i Begoña Aurtenetxe, i deu anys després dels fets van ser jutjades dos persones més, Arnaldo Otegi i Luis María Alcorta, però van ser absolts.

Casado va criticar, a més, que durant la moció de censura passada des de Podem li van dir al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que “Espanya estaria millor” sense el Partit Popular. “És la mateixa litúrgia que hi havia al País Basc quan ETA matava. Pensaven que s’havia de purgar la societat dels maketos i els desafins, això és aquells que els feien nosa. Els mateixos que justifiquen la banda terrorista ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya i els dictadors a Veneçuela”, va advertir amb referència a Podem.

Opinió

  • “Si l’Estat va per la via repressora, facilitarà la independència”. L’eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa va assegurar que si Espanya entra “en la línia repressiva més pròpia de dictadures que de democràcies avançades” i impulsa “embargaments de béns” pel referèndum facilitarà “el reconeixement futur” de la independència. Tremosa va admetre que aquesta possibilitat genera “autèntica al·lucinació i estupor” en el si de la Unió Europea perquè “es troba molt enfora de la normalitat democràtica”. L’eurodiputat també va descartar que Catalunya sigui expulsada de la UE, com assegura el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker, perquè “no hi ha precedents”.

Turull: “El Govern central busca dividir l’independentisme” El nou conseller de Presidència, Jordi Turull, va acusar aquest diumenge el Govern central d’intentar impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre dividint les forces independentistes: “Primer entre JxSí i la CUP, després dins de JxSí i, si no ho aconsegueixen, intenten que dins del PDeCAT ens discutim.” “El Govern de l’Estat ho fia tot a dos coses: a la via judicial i la bandera de la por i l’amenaça, i que nosaltres mateixos ens dividim”, va assegurar aquest diumenge en una entrevista del 3/24 en la qual va criticar que es posi en dubte el compromís del seu partit, el PDeCAT. Així, va recordar que la seua formació és l’única que compta amb condemnats relacionats amb el procés –l’expresident de la Generalitat Artur Mas, Irene Rigau i Francesc Homs–, encara que va precisar que “això no és una carrera de qui paga els plats trencats o és més màrtir”. “La gent només ens valorarà per una cosa: per si ho hem fet bé i ho hem fet possible”, per la qual cosa va expressar que el Govern està preparat per convocar l’1-O. Preguntat per la substitució de Neus Munté com a titular de Presidència i portaveu de l’Executiu, va lloar la tasca duta a terme per la seua antecessora, amb qui preveu veure’s aviat “per parlar com a amics”. Sobre la resta de la conselleria, va assegurar que tot el personal té la seua confiança però que transmetrà als que puguin estar implicats en la celebració del referèndum “que s’ha d’anar a totes”.

tracking