SEGRE

PARTITS

Puig guanya el sanchista García a les primàries socialistes valencianes

Aconsegueix imposar-se amb un escàs 56,8 per cent dels vots al seu rival || Revalida una secretaria general clau a l’organigrama de poder del PSOE

Els candidats socialistes valencians, Ximo Puig i Rafa García.

Els candidats socialistes valencians, Ximo Puig i Rafa García.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual secretari general del PSPV, Ximo Puig, va ser reelegit aquest diumenge al càrrec a l’aconseguir 7.338 vots, el 56,8 per cent del total, en les primàries que el partit va celebrar, segons les últimes dades que va oferir el partit aquest diumenge a la nit.

En total, estaven cridats a les primàries 18.276 militants socialistes. La candidatura del sanchista i alcalde de Burjassot, Rafa García, va obtenir 5.465 vots, el 42,3 per cent del total. García va sortir poc abans de les 21.30 hores a reconèixer la derrota, explicant que ja havia trucat a Puig per felicitar-lo i aquest va comparèixer deu minuts després, assegurant que el seu projecte és “en primera persona del plural”.

Segons fonts socialistes, la candidatura de Puig s’hauria imposat a València capital i a Alacant, mentre que García ho hauria fet a Castelló. Cadascun dels candidats hauria guanyat, així mateix, en les seues agrupacions: Ximo Puig a Morella i Rafa García a Burjassot. L’elegit en aquestes votacions serà confirmat en el 13 congrés nacional, que tindrà lloc els dies 28, 29, i 30 de juliol a la localitat alacantina d’Elx.

Les primàries valencianes eren un veritable test per verificar el lideratge de Pedro Sánchez al PSOE

La votació era a una sola volta, pel sistema de sufragi lliure, directe, secret i presencial, des de les deu del matí fins a les vuit de la tarda, i l’escrutini es proclamarà de manera definitiva transcorregudes 72 hores, encara que l’equip del president de la Generalitat estava convençut que una vegada tancades les 275 meses electorals repartides pel País Valencià,

Puig seria reelegit. Durant la campanya, dimecres va tenir lloc un debat oficial entre els dos, en què Puig va esgrimir la gestió del Govern del Botànic amb els seus socis en matèria social i econòmica i García li va retreure la falta de veu del partit al Consell.

Tots dos van poder exposar les seues propostes socials, econòmiques, de federalisme i de partit, encara que van coincidir en la necessitat de posar fi a la desigualtat social.

Guillermo Fernández Vara conserva el poder a Extremadura L’actual secretari general del PSOE d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, es va proclamar aquest diumenge, amb el 66,8 per cent dels vots dels militants, vencedor de les primàries que el partit va celebrar a la comunitat extremenya. Tanmateix, la vicepresidenta autonòmica de Cantàbria, Eva Díaz Tezanos, va ser derrotada per Pablo Zuloaga, del sector de Pedro Sánchez. I pel que fa a La Rioja va guanyar Francisco Ocón, també sanchista, que substituirà César Luena, dirigent que no optava a la reelecció en aquesta comunitat. Desenes de milers de militants socialistes estaven cridats a votar en les primàries per elegir els secretaris generals autonòmics del PSOE en quatre comunitats autònomes, a Extremadura, a Cantàbria, a La Rioja i al País Valencià.

tracking