SEGRE

CORRUPCIÓ

Correa no va fer la declaració de la renda des del 1999

Per a l’Agència Tributària era una “persona sense recursos” || Segons la declaració d’una inspectora al judici de Gürtel

Francisco Correa figurava com a “persona sense recursos”.

Francisco Correa figurava com a “persona sense recursos”.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una inspectora de l’Agència Tributària va assegurar aquest dilluns al judici de la Gürtel que el capitost de la trama, Francisco Correa, figurava com una persona “sense recursos” als informes que Hisenda va elaborar per investigar les estructures societàries de l’empresari, que no declarava la renda des del 1999.

Així ho va explicar davant de l’Audiència Nacional i va subratllar les dificultats per identificar Correa com a propietari d’aquestes empreses, ja que a la base de dades no figurava que tingués “ni rendiments ni activitats econòmiques”. La fiscal, Concepción Sabadell, va arribar a preguntar si Francisco Correa apareixia llavors a la base de dades de l’organisme com si fos un “captaire”.

Sí que va poder observar l’Agència Tributària, segons va explicar la funcionària, que Francisco Correa estava autoritzat en una societat, denominada Formación, Comunicación y Servicios S.A, encarregada d’organitzar congressos i esdeveniments, “les tres sigles de la qual –FCS– coincidien, amb les de Francisco Correa Sánchez”.

Els informes elaborats per l’Agència Tributària des del 2008, després dels escorcolls a Luis de Miguel Pérez, considerat l’arquitecte financer de l’evasió de capital de Gürtel, i a Ramón Blanco Balín, també encausat, configuren un entramat societari a tres bandes amb empreses a Espanya, la Gran Bretanya i paradisos fiscals.

tracking