SEGRE

SUCCESSOS

La policia grega reprimeix una protesta en el camp de refugiats a Lesbos

Contra les males condicions de vida al campament i la llarga espera a què es resolguin els seus casos

La policia grega reprimeix una protesta en el camp de refugiats a Lesbos

La policia grega reprimeix una protesta en el camp de refugiats a LesbosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia grega va reprimir amb gasos lacrimògens una protesta de refugiats en el camp de Moria, a l’illa grega de Lesbos, contra les males condicions de vida al campament i la llarga espera que es resolguin els seus casos.

Segons van informar mitjans hel·lens, desenes de migrants del camp van organitzar una marxa al crit de "Llibertat" i van iniciar diversos incendis en contenidors d’escombraries i herbes seques dins i fora del camp.

Els focs situats a l’exterior del camp van poder ser controlats amb rapidesa, segons van explicar a Efe fonts dels bombers, que van enviar a la zona dos avions cisterna.

La policia va respondre amb llançaments de roques i gasos lacrimògens, segons l’organització United Rescue Aid, present en el camp, i els residents i treballadors del campament van marxar de la zona fugint del fum, segons mostra un vídeo difós per un mitjà local.

La setmana passada també es van registrar incidents similars en aquest camp, amb focs provocats i enfrontaments entre migrants i policia com a protesta per les condicions en les quals es troben els refugiats.

A més, dotze refugiats sirians que viuen en el camp de Moria es troben en vaga de fam des del 20 d’abril com a protesta per les demores de mesos en les seues demandes d’asil i pel perill a ser deportats a Turquia.

En els camps de refugiats de Lesbos -amb capacitat per a 3.500 persones- es concentren en l’actualitat prop de 4.500 persones refugiades, dels més de 15.000 refugiats que es troben a les illes gregues, segons dades del ministeri grec de Migració.

tracking