SEGRE

SOBIRANISME

Montserrat qualifica de "feble, fracassat i sectari" al Govern català

Després de la dimissió del director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle

Montserrat qualifica de

Montserrat qualifica de "feble, fracassat i sectari" al Govern catalàEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, ha dit avui que, després de la dimissió ahir del director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, "estem veient (a Catalunya) un Govern feble, fracassat i sectari", a la qual cosa l’Executiu central respon amb la fortalesa de la democràcia, la fermesa de la llei i el compliment de la llei.

En declaracions als periodistes després de visitar les instal·lacions de l’Agència Espanyola del Medicament, Montserrat ha indicat que "el Govern de Catalunya va fer dimitir a un alt càrrec que volia complir la llei perquè ha de complir la llei", amb referència a la dimissió del director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle.

La titular de Sanitat ha explicat que el Govern central "escolta, dialoga i acorda dins del marc legal l’interès general" i ha posat l’exemple dels Pressupostos Generals de l’Estat, el sostre de despesa aprovada amb set forces polítiques diferents i l’aposta d’Espanya com a projecte de país perquè l’Agència Europea del Medicament (EMA) vagi a Barcelona.

"El que és bo per a Barcelona és bo per a Catalunya i el que és bo per a Catalunya és bo per a Espanya", ha assenyalat Montserrat, que ha afegit que "el Govern espanyol és de tots els espanyols, els 47 milions d’espanyols, i garanteix l’estabilitat, el creixement econòmic, la creació d’ocupació i el compliment de la llei".

Per això, ha llançat "un missatge de tranquil·litat i de fermesa per la grandesa de la democràcia i del compliment de la llei".

En ser preguntada si el referèndum independentista a Catalunya pot perjudicar l’elecció de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament, ha subratllat que "el procés de selecció és el 20 de desembre i l’1 d’octubre no hi haurà referèndum" a Catalunya, per la qual cosa, segons el seu parer, "Espanya continuarà sent aquest gran país amb un gran marc democràtic i de convivència".

tracking