SEGRE

PANORAMA

Un convençut independentista, relleu de Batlle al capdavant dels Mossos d’Esquadra

Pere Soler prendrà avui possessió del càrrec després de la dimissió del fins ara cap de la policia, que defensava la neutralitat policial || Rovira declara al jutge que l’independentisme està perseguit pel TC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, va presentar ahir la seua dimissió per motius polítics, després dels canvis de la setmana passada al Govern, entre els quals la incorporació de Joaquim Forn com a nou conseller d’Interior, amb vista a preparar el referèndum. Precisament, Forn, més independentista que el seu antecessor, Jordi Jané, va proposar Pere Soler com a nou director dels Mossos, i està previst que es designi formalment avui.

Batlle, exalt càrrec socialista, sempre va defensar que els Mossos han de ser políticament neutrals i imparcials i que la policia catalana ha de complir i fer complir la llei. En un missatge remès ahir als agents del cos, Batlle es va mostrar convençut que “en els actuals moments de la vida del país”, la policia catalana “continuarà perseverant” en la “missió de defensa de la seguretat i del benestar” dels ciutadans. “I ho farà, com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei”, va agregar Batlle.

Junqueras no tem pel seu patrimoni i es pregunta si Madrid deixarà els seus fills al carrer

Sectors d’ERC, la CUP, i fins i tot del PDeCAT veien Batlle a la corda fluixa des de fa mesos pels seus recels davant d’una via unilateral cap a la independència. En substitució de Batlle, Forn va proposar Pere Soler Campins, que el 2013 va ser nomenat director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat quan Germà Gordó era conseller de Justícia. I un convençut independentista, després de l’acte al Teatre Nacional de Catalunya per al referèndum, va fer un tuit dient que “no ho podran evitar”.

Un altre canvi derivat de la remodelació del Govern de la setmana passada va ser l’elecció ahir de Lluís Corominas com a president del grup parlamentari de Junts pel Sí, en substitució de Jordi Turull, ara conseller de la Presidència. L’anterior lloc de Corominas passa al diputat del PDeCAT Lluís Guinó.

D’altra banda, la portaveu de JxSí al Parlament, Marta Rovira, va defensar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l’independentisme se sent “perseguit” pel Tribunal Constitucional i que les sentències són “il·legals” si no respecten el dret internacional. Rovira va declarar com a testimoni davant de la jutge del TSJC Maria Eugènia Alegret en la causa contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres de la Mesa per haver permès la votació de resolucions a favor del referèndum.

Per la seua banda, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assegurar no témer que l’inhabilitin, ni tampoc pel seu patrimoni. “Què volen dir? Que vindran uns senyors a casa meua i agafaran els meus fills i els faran fora de casa? Si volen fer això que ho diguin clarament”, es va preguntar.

En un altre ordre de coses, un 43% dels politòlegs catalans dóna suport a un referèndum no pactat segons el Baròmetre d’Opinió del col·legi professional.

tracking