SEGRE

CORRUPCIÓ

Troben mort Miguel Blesa per una bala de rifle al pit en una finca de Còrdova

El cadàver va ser trobat en un vedat de caça || L’autòpsia, que serà practicada avui dijous, determinarà si la mort de l’expresident de Caja Madrid, condemnat a sis anys de presó, va ser un suïcidi

Imatge d’arxiu de Miguel Blesa després de ser interrogat a l’Audiència Nacional el 2014.

Imatge d’arxiu de Miguel Blesa després de ser interrogat a l’Audiència Nacional el 2014.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, va aparèixer mort aquest dimecres en una finca d’un poble de Còrdova amb un tret al pit efectuat per un rifle en el que, segons fonts de la investigació, sembla un suïcidi, encara que s’haurà de esperar els resultats de l’autòpsia per aclarir el que va succeir.

Està previst que avui dijous es realitzi l’autòpsia després de la sobtada mort, que va agafar per sorpresa tothom, especialment la família, que no especulava sobre cap hipòtesi sobre el succés, segons van traslladar fonts properes.

El cadàver de l’exbanquer va ser trobat a les vuit del matí en una finca anomenada Puerto del Toro, a la localitat de Villanueva del Rey, a la província de Còrdova. Blesa havia arribat a la propietat cap a les 2.00 hores de la matinada, va esmorzar amb un amic, que és l’amo del vedat de caça proper que freqüentava, fins que es va excusar per moure el cotxe i instants després l’amic va sentir un tret i va alertar immediatament el guarda de la finca, que va avisar els serveis d’emergències.

El banquer estava a punt de complir setanta anys el proper dia 8 d’agost i havia estat condemnat a finals del mes de febrer per l’Audiència Nacional a sis anys de presó per l’ús de les targetes black de Caja Madrid, amb les quals va gastar 436.688 euros.

Després de l’escàndol de les preferents o la polèmica pels sobresous de Caja Madrid, entitat que va presidir entre els anys 1996 i 2010, la condemna de les black havia estat el seu gran revés judicial, però tal com va comentar, va afrontar la decisió “serè” i amb plena confiança que el Tribunal Suprem li revocaria la condemna.

Malgrat que la decisió de l’alt tribunal no s’espera fins a finals d’aquest any, algunes de les persones més properes a Blesa van destacar que era una persona forta, que afrontava amb enteresa qualsevol contratemps.

Després de la seua mort, alguns líders polítics com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, o l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van lamentar la seua defunció i van traslladar el condol a la família, com també ho va fer el PSOE.

Sense experiència prèvia en banca, va ser designat president de Caja Madrid l’any 1996 i durant la seua gestió, el capítol més polèmic va ser la compra del City National Bank de Florida el setembre del 2008, operació impulsada pel mateix Blesa i que el va portar a la presó en dos ocasions pel crèdit de 26 milions d’euros a l’expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, causa que, tanmateix, es va arxivar.

No obstant, fa cinc mesos Blesa va ser condemnat a sis anys de presó per l’ús presumptament fraudulent que va fer de la seua targeta black. També es trobava imputat per estafa en el cas de les preferents de Caja Madrid, una peça separada del cas Bankia, així com també pels presumptes sobresous irregulars que es van atorgar a través de Caja Madrid.

En primera persona

  • Biografia.

L'inspector d'Hacienda que va arribar a Caja Madrid amb Aznar.

 Miguel Blesa va aterrar a la presidència del consell d’administració de la caixa d’estalvis madrilenya l’any 1996 de la mà de l’expresident del Govern espanyol José María Aznar i va abandonar l’entitat al cap de tretze anys, en els inicis de la crisi financera. Sense experiència prèvia en banca, va ser designat president de Caja Madrid l’any 1996 i durant la seua gestió, el capítol més polèmic va ser la compra del City National Bank de Florida el setembre del 2008, operació impulsada pel mateix Blesa i que el va portar a la presó en dos ocasions pel crèdit de 26 milions d’euros a l’expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, causa que, tanmateix, es va arxivar. No obstant, fa cinc mesos Blesa va ser condemnat a sis anys de presó per l’ús presumptament fraudulent que va fer de la seua targeta black. També es trobava imputat per estafa en el cas de les preferents de Caja Madrid, una peça separada del cas Bankia, així com també pels presumptes sobresous irregulars que es van atorgar a través de Caja Madrid.

Una llarga llista negra de morts relacionats amb la corrupció del PP L’expresident de Caja Madrid se suma a la llista negra de personatges públics relacionats amb la corrupció del PP que es van treure la vida o van morir, víctimes de la pressió. El 20 de gener del 2015 va aparèixer en un hotel de Bilbao el cadàver de María del Mar Rodríguez Alonso, esposa del senador del PP Tomás Burgos Beteta, imputada en el cas Gürtel. Leopoldo Gómez, imputat per delictes de prevaricació i suborn, va morir el 9 de març de l’any passat. Francisco Yáñez, amic personal de Luis Bárcenas, va morir pocs dies després de ser imputat. El constructor José Martínez Núñez, l’empresa del qual havia estat assenyalada pel primer jutge que va portar el cas, Baltasar Garzón, va morir l’agost del 2015, i Isidro Cuberos, excap de premsa de Javier Arenas, va aparèixer sense vida en un barranc. Per suïcidi va morir Juan Pérez Mora, el fals jutge que va enganyar el cervell de la Gürtel, Francisco Correa. Tot i que no es va suïcidar, molts van al·legar que la mort de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, va estar relacionada amb la pressió que va haver de suportar per la suposada implicació, també, en el cas Gürtel. Després d’un accident cerebral i 36 mesos a l’hospital, el jutge que va investigar durant tres anys el cas Gürtel, Antonio Pedreira, va morir el 13 d’agost del 2015.

tracking