SEGRE

CORRUPCIÓ

L'autòpsia confirma que Miguel Blesa es va treure la vida d'un tret

Un testimoni compara aquesta mort amb la de Rita Barberá per la “pressió” que afrontaven || L’amic creu que va anar a la finca cordovesa amb el pla de suïcidar-se

Les restes de Blesa, després de l’autòpsia, van ser traslladades al tanatori i incinerades.

Les restes de Blesa, després de l’autòpsia, van ser traslladades al tanatori i incinerades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autòpsia practicada al cadàver de l’expresident de Caja Madrid Miguel Blesa va confirmar aquest dijous el suïcidi del banquer d’un tret al pit amb un rifle de caça de la seua propietat, segons van explicar fonts de la investigació. El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) va informar que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Peñarroya-Pueblonuevo, encarregat de la investigació, va rebre l’informe de l’autòpsia en la qual es confirma que s’ha tractat d’una mort “per autolesió per arma de foc”.

Els fets van tenir lloc dimecres a la finca Puerto del Toro, ubicada a Villanueva del Rey (Còrdova) on la víctima havia arribat de matinada. Després de l’autòpsia, el cos de Blesa va ser traslladat fins al tanatori de Las Quemadas, a Còrdova, on aquest dijous al matí el van incinerar. Familiars i amics de l’exbanquer van viatjar a Linares (Jaén), la seua ciutat natal, on avui les cendres seran dipositades al cementiri parc Virgen de Linarejos i a la tarda, s’oficiarà una missa funeral.

Abans de matar-se, Blesa es va assegurar que els seus amics a la finca tinguessin el telèfon de la seua esposa

Fermín Gallardo, un dels administradors de la finca on va morir Blesa i amic del difunt, va comparar aquest dijous aquesta mort amb la de la dirigent popular Rita Barberá i la va atribuir a la “pressió” que tots dos havien patit. Va dir que “la pressió es va carregar” la senadora del PP i exalcaldessa de València Rita Barberá “i la pressió s’ha carregat Miguel Blesa”.

Gallardo, que es trobava present dimecres a la finca quan van succeir els fets, va explicar que Blesa no va arribar a la finca per caçar i que si va utilitzar la pròpia arma per disparar-se va ser per no comprometre els altres. Normalment, quan en el passat anava a aquesta finca per caçar, demanava prestades armes i no portava les seues.

Segons aquest amic, dimecres Blesa es va aixecar aviat, va esmorzar i després de preguntar si tenien el mòbil de la seua dona va anar a la cotxera i es va disparar. Aquest testimoni creu que l’expresident de Caja Madrid tenia una “idea del que anava a fer”, perquè contra el que era habitual va arribar a la finca sense equipatge.

A més, va explicar que Blesa tan sols hi anava “un parell de vegades a l’any” i que en els últims anys “ja no caçava res”; que anava a Villanueva del Rey “a descansar”, perquè era com “el seu paradís”.

El cadàver del que va ser anomenat el banquer d’Aznar va ser trobat dimecres a les vuit del matí a la finca Puerto del Toro i fins allà es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil i facultatius mèdics que només van poder confirmar-ne la mort.

La inesperada mort de l’exbanquer no impedirà que els seus hereus hagin d’assumir la responsabilitat civil i, per tant, fer front a les possibles indemnitzacions, tret que renunciïn a l’herència.

El Codi Penal assenyala que la defunció d’una persona investigada extingeix la seua responsabilitat penal, però no la civil que la primera pugui portar, per la qual cosa si existís l’esmentada responsabilitat derivada d’un delicte, aquesta passa als hereus de la persona morta.

Dels molts fronts judicials que Blesa va tenir oberts, el més mediàtic va ser el de les targetes opaques de Caja Madrid, pel qual va ser condemnat a sis anys de presó.

tracking