SEGRE

REGNE UNIT

May està disposada a oferir la lliure circulació per un termini de 2 anys

Després del Brexit, amb un nou règim d’immigració complert aquest període

La primera ministra britànica, Theresa May.

La primera ministra britànica, Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, està disposada a oferir als ciutadans comunitaris lliure circulació al Regne Unit durant dos anys després de la sortida del país de la Unió Europea (UE), segons el diari The Times.

Aquest pla l’ha elaborat el titular britànic d’Economia, Philip Hammond, i, després d’unes primeres reticències d’altres ministres conservadors, creu que ara compta amb el suport de tots els membres del Govern, indica el diari.

Així, s’aplicaria un nou règim d’immigració una vegada complert aquell període de transició de dos anys. Brussel·les vol restringir el lliure moviment de més d’un milió de britànics que viuen al continent, ja que tindrien dret a continuar residint al país on són actualment però perdrien el dret automàtic de viure i treballar en un altre estat membre de la Unió Europea, indica el rotatiu, que no aporta més detalls d’aquest pla comunitari.

En les negociacions sobre el Brexit, Brussel·les i Londres mantenen discrepàncies sobre el dret dels comunitaris que viuen al Regne Unit i dels britànics que resideixen a la UE. El negociador en cap de la UE per al Brexit, Michel Barnier, va celebrar dijous amb el titular per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, David Davis, l’última reunió de la segona ronda de negociacions. Davis va reconèixer que el seu país coincideix amb la UE en la “necessitat de certesa” malgrat que discrepa amb la perspectiva de Brussel·les.

La UE vol que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) garanteixi els drets dels ciutadans europeus al Regne Unit i dels britànics residents a la UE.

En relació amb aquestes negociacions, el director executiu del banc d’inversió Goldman Sachs, Richard Gnodde, va demanar ahir al Govern que arribi a un acord “significatiu” de transició al més aviat possible a causa de la incertesa que això està generant. Va assenyalar en declaracions a la BBC que inverteix diners “cada dia” a preparar l’entitat de cara a la retirada del Regne Unit de la UE. “Si avui sabés que tindríem un període significatiu de transició, deixaria de gastar diners”, va subratllar el directiu, que va afirmar, no obstant, que el banc té plans de contingència.

Va afegir que Londres continuarà com a important centre financer i que l’entitat tindrà una forta presència a la capital britànica independentment del resultat de les negociacions sobre el Brexit.

tracking