SEGRE

TERRORISME DAESH

Detenen una adolescent alemanya que combatia a Mossul per a l’Estat Islàmic

Imatge d’un edifici destruït després d’un atac a Damasc.

Imatge d’un edifici destruït després d’un atac a Damasc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Dresden va confirmar ahir que una adolescent alemanya de 16 anys, natural de Saxònia, a l’est d’Alemanya, es troba entre les detingudes la setmana passada per combatre per al grup jihadista Estat Islàmic a la ciutat iraquiana de Mossul.

La jove, procedent de la petita ciutat de Pulsnitz, pròxima a Dresden, va rebre assistència de l’Ambaixada alemanya a l’Iraq. La Fiscalia no va voler entrar en més detalls. L’estudiant va desaparèixer el 2016, poc després de convertir-se a l’islam, i hauria entrat en contacte amb seguidors d’Estat Islàmic a través de xats a internet.

La jove és una de les vint dones que combatien per al grup i que van ser detingudes per les forces de seguretat iraquianes en un túnel a Mossul, pocs dies després de l’alliberament de la ciutat.

Per la seua banda, el ministeri de Defensa de Rússia va anunciar ahir que s’han firmat els acords per crear i regular una “zona de distensió” a la regió de Ghouta Oriental, el principal bastió de l’oposició siriana als afores de Damasc.

Per la seua banda, l’Exèrcit sirià va anunciar un alto al foc a la zona des d’ahir al migdia. Aquest s’afegeix a l’alto el foc ja vigent a les províncies de Quneitra, Al-Suwayda i Daraa, al sud-oest de Síria.

tracking