SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Dos detinguts per robar a ancians fent-se passar per personal d’assistència

En algunes ocasions utilitzaven la violència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dos homes que presumptament es feien passar per operadors de teleassistència per robar a ancians de la ciutat de Barcelona que van saquejar 40.000 euros en joies en vint delictes de furt i robatori amb intimidació.

Segons van informar els Mossos, es tracta de dos homes de 29 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, que actuaven en domicilis de persones d’entre 80 i 90 anys de Barcelona, entre els quals buscaven diners i joies.

Els arrestats van aconseguir un botí de 40.000 euros amb la venda de joies sostretes a Barcelona

A través de la venda de joies van aconseguir 40.000 euros, segons els Mossos, que van iniciar la investigació arran de la denúncia presentada per una veïna de 80 anys del carrer Aragó, que el 2 de juny va patir un robatori amb violència i intimidació després de rebre una trucada del servei de teleassistència al matí amb l’excusa d’actualitzar la base de dades.

Minuts més tard, dos homes que es van identificar com treballadors de l’esmentada teleassistència es van presentar al seu domicili i li van demanar permís per entrar, i una vegada al seu habitatge la van amenaçar amb un ganivet, davant de la qual cosa la dona els va entregar 550 euros en metàl·lic i joies.

Després de les indagacions policials iniciades, els investigadors van constatar que els detinguts serien els autors de fins a vint furts comesos en domicilis de persones grans: set a l’Eixample, deu a Sants i dos a les Corts. Van ser detinguts just quan acabaven de robar a una altra dona de 90 anys a qui van sostreure 200 euros en efectiu i joies. Els dos arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 32 de Barcelona el 20 de juliol, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional i als seus domicilis es van trobar joies robades.

tracking