SEGRE

PARTITS ORGANITZACIÓ

Els sanchistes, residuals al congrés del PSOE andalús

Sánchez clausura el congrés balear

Pedro Sánchez, ahir al congrés socialista a les Balears.

Pedro Sánchez, ahir al congrés socialista a les Balears.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els afins a la presidenta de la Junta d’Andalusia i candidata a la reelecció al capdavant del PSOE-A, Susana Díaz, representen més del 90 per cent dels delegats escollits ahir en congressos provincials extraordinaris celebrats en set de les vuit províncies andaluses, totes tret de Còrdova. D’aquesta manera, els més partidaris del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, representen menys del deu per cent dels delegats elegits, segons van apuntar fonts socialistes

Igualment, la gestió de la comissió executiva regional del PSOE-A, que lidera Susana Díaz, i que també es va sotmetre a votació en aquests congressos, va obtenir, en total i fent la mitjana a partir de les dades de cada província, un 91 per cent de suports, segons les mateixes fonts.

D’altra banda, Pedro Sánchez va assistir ahir a la clausura del congrés regional socialista de les Illes Balears. Allà es va comprometre a lluitar per un sistema de finançament “just” per a les Balears i va criticar que “Mariano Rajoy ha deixat a la deriva les Illes”.

Va insistir que la crisi territorial no es resol amb amenaces “per terra, mar i aire” com fa el Govern central amb Catalunya.

tracking