SEGRE

LLATINOAMÈRICA

Disturbis en les marxes de suport als nous jutges a Veneçuela

Un dels magistrats ha estat detingut

Enfrontament entre manifestants i policia, ahir a Caracas, durant la marxa de suport a jutges.

Enfrontament entre manifestants i policia, ahir a Caracas, durant la marxa de suport a jutges.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veneçuela va viure aquest diumengte una altra jornada d’enfrontaments entre manifestants i militars a l’interceptar la Guàrdia Nacional diverses marxes de suport als trenta-tres nous magistrats designats divendres pel Parlament, de majoria opositora, perquè substitueixin jutges en exercici del Tribunal Suprem.

Almenys vuit persones que participaven en les marxes van ser ferides per agents de la policia, que van disparar bombes lacrimògenes i perdigons de goma per tallar el pas i dispersar els manifestants.

Un manifestant conegut per anar amb el seu violí a manifestacions va rebre una perdigonada a la cara

El Parlament va informar que el magistrat Ángel Zerpa, un dels jutges nomenats ahir per integrar la Sala Politicoadministrativa del Suprem, va ser detingut pel Servei Bolivarià d’Intel·ligència (Sebin). Segons el president de la Cambra, Julio Borges, hi ha ordre de detenir els trenta-tres jutges designats divendres, per la qual cosa va demanar a la comunitat internacional que estigui “alerta”.

Entre els ferits en la manifestació de Caracas figura el violinista Willy Arteaga, famós per assistir a les marxes amb el seu instrument i que va rebre una perdigonada a la cara. L’incident va ser confirmat per la Fiscalia.

Els que van sortir al carrer, convocats per l’oposició en diversos punts de Caracas i en ciutats de l’interior del país, expressaven el seu suport als nomenaments del Parlament, que va designar aquests nous jutges al no reconèixer la legitimitat dels qui ocupen les butaques del Tribunal Suprem de Justícia.

L’oposició i la fiscal general, Luisa Ortega, denuncien greus irregularitats en la designació d’aquests jutges, nomenats pel Parlament el desembre del 2015 en un procés llampec completat dos setmanes abans que el chavisme perdés el seu històric control del Legislatiu.

tracking