SEGRE

DEFENSA

La Peregrinació Militar a Lourdes va costar 73.000 euros a l’Estat

Davant els 11.000 euros de l’any anterior i participen militars, guàrdies civils i capellans castrenses

La Peregrinació Militar a Lourdes va costar 73.000 euros a l’Estat

La Peregrinació Militar a Lourdes va costar 73.000 euros a l’EstatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Peregrinación Militar Internacional a Lourdes (França) en la que participen militars, guàrdies civils i capellans castrenses cada mes de maig, va tenir aquest any un cost de 73.000 euros pares les arques públiques.

Aquesta és la resposta que ha ofert el Govern a la pregunta registrada per la senadora andalusa de Podemos Maribel Mora, en la que instava l’Executiu a donar detalls del cost de la 59a edició de la romeria desglossada per cossos.

Tanmateix, en ella consta una xifra única de 73.000 euros, una quantitat molt superior a la pressupostada el 2016, quan la partida destinada a aquesta celebració va assolir els 11.000 euros, segons dades de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC).

En l’escrit, el Govern també ofereix detalls de com s’organitza la representació oficial que allà va, que es regula mitjançant instrucció de la Sotssecretària de Defensa i es constitueix per una autoritat militar, una autoritat de l’Arquebisbat Castrense i personal de l’Exèrcit de Terra, Armada i Exèrcit de l’Aire.

Els orígens de la peregrinació es remunten a 1948, quan les nacions enfrontades durant la II Guerra Mundial van promoure reunions per afavorir la reconciliació i la pau entre elles.

La primera trobada es va dur a terme aquell any a Lourdes, on posteriorment, el 1958, es va institucionalitzar i es va convertir en una cita de caràcter anual.

Des d’aleshores, les autoritats franceses són els qui gestionen l’organització de la peregrinació, proporcionant suport logístic al seu territori i preparant tots el necessari per acollir a les 30 nacions convidades, procedents de tots els continents.

Espanya ha participat en la trobada des de fa més de 40 anys, en el qual, a més de debatre’s qüestions relatives amb la pau i la seguretat internacional, es realitzen activitats d’àmbit social.

Al mateix temps que, ja que en els seus orígens hi va haver una alta participació de capellans castrenses, paral·lelament a les activitats de la trobada se’n duen a terme altres de caràcter religiós, en les quals la participació és voluntària.

tracking