SEGRE

SOBIRANISME

Ros: “El Govern oblida les polítiques socials a causa de la independència”

El PSC presenta una moció a la Paeria que insta a prioritzar l’educació, l’ocupació i l’atenció social || Afirma que són les “veritables estructures d’Estat”

Jordi Turull, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont.

Jordi Turull, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup del PSC a la Paeria de Lleida presentarà en el ple de divendres que ve una moció que reclama a la Generalitat prioritzar polítiques socials davant de la independència de Catalunya.

L’alcalde i president del PSC, Àngel Ros, va afirmar que “amb la independència s’estan descuidant i oblidant les veritables estructures d’Estat, que són l’educació, l’ocupació i l’atenció social”, i va instar el Govern a “prioritzar la recuperació social abans que els seus objectius polítics”.

Ros va recordar que, amb el tripartit, l’ajuda de la Generalitat era de 1.800 euros per plaça i any, “i ara és zero”, i va apuntar que també ha deixat de subvencionar plans d’ocupació. “I en atenció social no puc dir que s’ha passat a zero, però hi ha hagut una disminució clara”, va incidir.

Per la seua part, la portaveu socialista, Montse Mínguez, va afirmar a través d’un comunicat que el Govern “ha prioritzat la independència com a objectiu únic durant les dos últimes legislatures, mentre la societat pateix les conseqüències d’una greu crisi econòmica, social i institucional”. En un ple anterior, el govern del PSC, Cs i PP va votar en contra de “participar activament” en el referèndum anunciat per a l’1 d’octubre.

Futur

  • El PP veu Catalunya en un cul-de-sac. El vicesecretari de Política Social del PP, Javier Maroto, va posar aquest diumenge el Camí de Sant Jaume com a exemple d’espai de convivència i respecte entre pobles, una situació que, segons la seua opinió, contrasta amb el “cul-de-sac” en el qual està entrant Catalunya. Juan Carlos Monedero, de Podem, va dir que “la solució al repte català” es produirà quan governin a la Generalitat i la Moncloa.

Turull desafia l’Estat a mirar les seues despeses i no alliçonar El conseller de Presidència, Jordi Turull, va desafiar aquest diumenge el Govern central a mirar “el que han gastat en informes falsos de les clavegueres de l’Estat o per què no han estat tan vigilants amb els 60.000 milions d’euros destinats al rescat de la banca o els 1.400 per a la plataforma Castor”. “Que vigilin casa seua i que després intentin donar lliçons o instruccions als altres”, va afegir. El va instar també a “mirar una foto del Govern català”, si vol identificar “les cares” dels responsables de “qualsevol decisió o despesa sobre el referèndum”. D’altra banda, el nou conseller d’Interior, Joaquim Forn, va afirmar que els Mossos d’Esquadra no impediran la celebració del referèndum de l’1-O. “Nosaltres respectarem la legalitat catalana, que és la que emana del Parlament de Catalunya, i entre aquesta legalitat hi ha poder votar”, va subratllar.

tracking