SEGRE

TRAGÈDIA

Troben vuit immigrants morts en un camió a Texas

I una vintena en estat greu o crític per la calor i la deshidratació || La investigació apunta a un “contraban” de persones fallit

El camió on van trobar vuit immigrants morts.

El camió on van trobar vuit immigrants morts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit persones mortes i una vintena en estat greu o crític per la calor i la deshidratació van aparèixer aquest diumenge a l’interior d’un camió a San Antonio (Texas). Les primeres investigacions apunten a un trasllat fallit d’immigrants. El vehicle estava estacionat a l’aparcament d’un local comercial i va ser un dels empleats de l’establiment qui va alertar la policia. A la part posterior, els agents van trobar vuit morts al costat d’una trentena de persones més d’edats compreses entre els 20 i els 30 anys.

El conductor va ser detingut, mentre que vuit persones a l’interior del camió les vides de les quals no corrien perill van ser ateses in situ. En canvi, la vintena que presentava danys per asfíxia i deshidratació van ser traslladades a un hospital. Els bombers van corroborar que alguns van ingressar en estat crític.

Per la seua banda, el departament d’Immigració va iniciar comprovacions per tal d’esbrinar si es tracta d’immigrants irregulars i verificar la hipòtesi d’una operació de contraban de persones.La Fiscalia, per la seua part, va emetre un comunicat en el qual va destacar la “indefensió” d’“aquesta gent en mans dels seus transportistes”.

El nou cap de premsa de Trump esborra els tuits en què el critica El nou director de comunicació de la Casa Blanca, Anthony Scaramucci, va anunciar aquest diumenge que una de les seues primeres tasques serà posar fi a les filtracions d’informació a la premsa i ha advertit que hi podria haver acomiadaments i destitucions. Scaramucci, financer de Wall Street i recaptador de fons per als republicans, aporta un estil combatiu en un moment en què Trump critica les investigacions sobre si la seua campanya presidencial del 2016 va conspirar amb Rússia. La seua defensa acèrrima del president, Donald Trump, contrasta amb missatges a Twitter en què el va criticar i d’altres en els quals va elogiar Hillary Clinton, rival demòcrata de Trump en les eleccions presidencials. El director de comunicació ha procedit a esborrar-los.

tracking