SEGRE

POLÍTICA CORRUPCIÓ

Camacho i Zaragoza es desmarquen de la gravació de La Camarga

A l’exnòvia de Pujol, segons declaren al Parlament || El PDeCAT portarà davant de la Fiscalia el contingut de la comissió d’investigació de l’‘operació Catalunya’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada del PP al Congrés i exlíder del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, i de l’exsecretari d’organització del PSC i ara diputat al Congrés, José Zaragoza, van coincidir ahir davant de la comissió d’investigació del Parlament sobre l’operació Catalunya a negar qualsevol tipus de vincle amb l’enregistrament que va realitzar l’agència de detectius Método 3 del dinar que el 2010 van mantenir al restaurant de La Camarga a Barcelona la popular i Victoria Álvarez, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola.

La diputada del PP va assegurar sobre el dinar: “Jo en cap moment sabia que em gravaven.” En la seua compareixença, Camacho, que va negar una operació Catalunya, va assegurar també que no li “consta” que José Zaragoza hi tingués algun paper.

Zaragoza, que va comparèixer abans que Camacho, també es va desvincular de l’enregistrament de La Camarga, malgrat que Victoria Álvarez havia assegurat davant de la Cambra catalana que el socialista l’havia encarregat amb el consentiment de la popular.

A preguntes dels portaveus de CSQEP, JxSí i la CUP, Camacho va defensar, a més, que llavors no havia sentit mai parlar de l’empresa de detectius que va posar el micròfon que va gravar el dinar en el qual Álvarez va relatar a la líder popular que Jordi Pujol Ferrusola portava bitllets en maletins a Andorra. En la seua compareixença a la mateixa comissió, l’exdirector de Método 3 Francisco Marco havia ofert una versió contrària: va assegurar que Camacho sí que era conscient que la gravaven. Al demanar-li per què va arribar a un pacte per la via civil amb Marco que evitava que el procés judicial penal continués, Camacho va recordar que no va ser ella sinó el PP que va iniciar les accions judicials: “Jo sempre vaig pensar que eren desproporcionades les responsabilitats penals.” Paral·lelament, el PDeCAT va anunciar ahir que portarà davant la Fiscalia el contingut de la comissió d’investigació del Congrés sobre l’operació Catalunya perquè actuï d’ofici. El portaveu de la formació al Congrés, Carles Campuzano, va considerar provat que hi va haver des del ministeri d’Interior una “persecució a adversaris polítics”.

tracking