SEGRE

POLÈMICA AEROPORTS

Cues de més de dos hores als controls de l’aeroport del Prat

Els empleats denuncien la precarietat de la seua tasca || Preludi de les aturades parcials que duran a terme a l’agost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La terminal T1 de l’aeroport de Barcelona-el Prat va registrar en les últimes 24 hores episodis de més de dos hores de cues en els controls de seguretat, segons fonts dels treballadors, per l’escassetat de personal i la falta de formació d’alguns dels empleats.

Es tracta dels primers controls que passen els passatgers quan volen accedir a la zona d’embarcament, que gestiona l’empresa Eulen i que són diferents dels controls de passaports, que va ser on es van produir també episodis de cues abans de l’estiu.

Els incidents d’ahir es van produir amb prou feines uns dies després que el comitè de vaga de l’empresa anunciés la convocatòria d’aturades parcials de forma indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns, a partir del dia 4 d’agost. Les aturades seran d’una hora de durada per evitar el caos a l’aeroport barceloní i tindran lloc de 05.30 a 06.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30. Els treballadors reclamen més personal perquè, asseguren, en l’actualitat treballen “el 200 per cent” en jornades maratonianes que poden arribar a les setze hores de durada. Davant dels retards d’ahir, AENA no va voler parlar de vaga encoberta dels treballadors.

tracking