SEGRE

PANORAMA

El Govern recorre davant del Constitucional i el Suprem els controls de l'Estat al FLA

Junqueras assegura que no facilitarà a Madrid la llista de funcionaris que certifiquen les finances de la Generalitat || Puigdemont afirma que ja disposa de les urnes que s’utilitzaran en el referèndum

La seu del Tribunal Constitucional.

La seu del Tribunal Constitucional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va anunciar un doble recurs, davant del Tribunal Suprem i davant del Constitucional, contra els nous controls estatals a l’accés al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i va avançar que no facilitarà al Govern central la llista de funcionaris que reclama. Divendres, l’Executiu de Mariano Rajoy va anunciar que comprovarà setmanalment que la Generalitat no finança el referèndum de l’1 d’octubre amb diners públics, de manera que suspendrà les entregues del FLA si corrobora que això ocorre.

En resposta a aquesta advertència, el Govern va decidir ahir recórrer a la Justícia per fer front a una mesura que “amenaça la part més dèbil de la societat” catalana, ja que una suspensió del FLA afectaria “proveïdors que ofereixen serveis socials”. Així ho va afirmar el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras. A més, va avisar que no facilitarà al Govern central la llista de treballadors públics que certifiquen les finances de la Generalitat, ja que seran “els membres del Govern” els que certificaran qualsevol petició d’informació. Així mateix, el Govern va acordar garantir el dret de defensa dels consellers, els alts càrrecs i els empleats públics que, per complir acords de l’Executiu, s’enfrontin a procediments judicials derivats del procés sobiranista.

Tant el conseller de la Presidència, Jordi Turull, com Junqueras van evitar revelar en quina fase es troba el procés de compra d’urnes. No obstant, segons el diari Ara, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar en un sopar dilluns a Madrid que el Govern ja disposa de les esmentades urnes.

Per la seua part, el ministeri d’Hisenda està analitzant la resposta de la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, al requeriment de Madrid sobre la desviació de 6.150 euros del pressupost de la Generalitat, amb l’objectiu de “comprovar”, com va dir, que aquests diners eren per al manteniment d’un software relacionat amb processos electorals i no per al referèndum.

tracking