SEGRE

VENEÇUELA CRISI

Els veneçolans arrasen als súpers per l’aturada general

Fan provisió d’aliments davant dels dos dies de vaga contra la Constituent || Forces chavistes arresten dos jutges més

Vista d’una sessió pública de l’Assemblea Nacional.

Vista d’una sessió pública de l’Assemblea Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos propòsits van treure els veneçolans ahir de casa seua en una jornada laboral lliure al seu país: protestar als centres de votació contra les eleccions de l’Assemblea Nacional Constituent i proveir-se preventivament de combustible i aliments per a la vaga de dos dies planificada per a aquesta setmana.

Avui i demà hi ha programat una aturada general de 48 hores que aspira a paralitzar tota activitat als carrers de Veneçuela per pressionar el president, Nicolás Maduro, que retiri la Constituent. Davant d’aquesta convocatòria, les gasolineres van ser escenari de llargues cues d’automòbils que es proveïen de gasolina i nombrosos supermercats de Caracas van tancar amb les prestatgeries més buides del que és habitual, després que molts habitants fessin provisió d’aliments i d’altres productes bàsics.

Assegura que el diàleg de Rodríguez Zapatero s’ha traduït en més presos polítics al país

A més, i com a part de l’agenda de protestes de l’aliança opositora Taula de la Unitat Democràtica en rebuig a la Constituent, desenes d’opositors veneçolans van acudir ahir amb pancartes als centres de votació previstos per a les eleccions d’aquest procés diumenge vinent.

Paral·lelament, l’Assemblea Nacional va denunciar ahir que el Servei Bolivarià d’Intel·ligència (Sebin) va arrestar dos magistrats més que el Poder Legislatiu va nomenar el 21 de juliol com a jutges del Tribunal Suprem per substituir els actuals, que considera “il·legítims”. Dissabte passat el Sebin va arrestar un altre magistrat, que va iniciar una vaga de fam dilluns per protestar per la seua detenció.

D’altra banda, la fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega Díaz, va assegurar que Maduro intenta “perpetuar-se en el poder” a través de l’Assemblea Nacional Constituent.

En un altre ordre de coses, l’expresident del Govern espanyol Felipe González va considerar ahir que el diàleg potenciat per José Luis Rodríguez Zapatero i altres expresidents va aconseguir “el contrari del que es pretenia” i va tenir com a resultat “multiplicar per sis el nombre de presos polítics”.

tracking