SEGRE

CORRUPCIÓ GÜRTEL

Rajoy, amb la “millor disposició” per declarar a l’Audiència per Gürtel

Serà el primer president en exercici que s’asseurà davant d’un tribunal || Fèrries mesures de seguretat i sense foto a l’estrada amb els imputats en el cas

Imatge d’arxiu del president del Govern, Mariano Rajoy.

Imatge d’arxiu del president del Govern, Mariano Rajoy.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mariano Rajoy es convertirà avui, al declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel, en el primer president del Govern en exercici que s’asseurà en un tribunal de l’Audiència Nacional. Segons fonts properes al president, Rajoy hi anirà amb la millor disposició de col·laborar amb la Justícia, encara que en el seu entorn s’assegura que pot aportar poc per aclarir els fets jutjats, al no tenir cap informació perquè no estaven sota la seua competència.Intentarà evitar respostes com ara “no em consta” o “no ho recordo” i, si ho fa, serà justificant-ho i explicant, per exemple, quina era la seua comesa en aquell moment. Les fonts citades van subratllar que els fets que motiven la seua presència en el judici fan referència a unes campanyes electorals del 2003 a Majadahonda i Pozuelo sobre les quals el president no té informació perquè no eren competència seua.

En consideració al seu rang institucional, Rajoy declararà “en estrades”, és a dir, col·locat al mateix nivell que el tribunal, a la mateixa altura que els advocats de l’acusació i del mateix tribunal del cas Gürtel. Rajoy no haurà d’elevar la mirada al contestar-los i s’estalviarà la fotografia amb els acusats a l’esquena. Aquest no serà l’únic privilegi del president del Govern espanyol, ja que, per “cortesia institucional”, a la declaració assistirà el nou fiscal en cap d’Anticorrupció, Alejandro Luzón, encara que ell no estarà a càrrec de l’interrogatori.

Per cobrir la declaració de Mariano Rajoy s’han acreditat 83 mitjans, 21 dels quals estrangers

Per cobrir aquesta declaració, s’han acreditat 312 periodistes de 83 mitjans de comunicació, 21 dels quals estrangers, i està previst un ampli cordó de seguretat a l’entorn de l’Audiència Nacional per evitar aldarulls, per la qual cosa Rajoy evitarà sentir els crits i les protestes que puguin expressar els manifestants que acudeixin a la convocatòria que ha fet la Coordinadora 25-S, organitzadora de la protesta Rodea el Congreso el 2012.

El PP cordovès va alterar factures electorals, segons el sumari Púnica? El PP cordovès va carregar despeses de la campanya electoral del 2008 a Andalusia a una constructora en concepte d’estudis sociològics, segons es desprèn d’uns correus electrònics incorporats al sumari del cas Púnica que investiga l’Audiència Nacional. Els fets van tenir lloc quan l’actual secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, era president del PP cordovès. Tant el PSOE com Cs van demanar explicacions a Nieto, mentre que la coordinadora de Podem Andalusia, Teresa Rodríguez, va exigir la dimissió del secretari d’Estat de Seguretat. En un altre ordre de coses, el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Múrcia ha desestimat els recursos de l’expresident murcià Pedro Antonio Sánchez i el seu excol·laborador David Conesa, que estan sent investigats en el cas Púnica.

tracking