SEGRE

CONSUM

El Defensor del Poble de Catalunya demana que la CE investigui la reforma del peatge elèctric

Ribó demana que s’investigui si "amaga una ajuda d’estat encoberta per beneficiar" a empresaris d’algunes comunitats autònomes.

El Defensor del Poble de Catalunya demana que la CE investigui la reforma del peatge elèctric

El Defensor del Poble de Catalunya demana que la CE investigui la reforma del peatge elèctricEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha demanat la Comissió Europea que investigui si la reforma del peatge elèctric, pactada entre el PP i el PNB, "amaga una ajuda d’estat encoberta per beneficiar" empresaris d’algunes comunitats autònomes.

Diverses associacions empresarials catalanes van demanar al Síndic a començaments de juny que investigués aquesta reforma, en considerar que discriminava les empreses catalanes davant les d’altres comunitats, i Ribó ha resolt, després de demanar informació a diverses administracions, que la Comissió hauria d’examinar el contingut del pacte per possibles indicis d’ajuts encoberts.

El Síndic també s’ha adreçat a l’Ombudsman Europeu i a la Xarxa de defensors europeus de l’energia (NEON) per abordar aquesta qüestió.

El Govern català s’ha pronunciat contra aquest pacte i ha denunciat que amaga ajuts d’estat encoberts, ja que cap de les empreses catalanes no es beneficiarà de la rebaixa de les tarifes elèctriques.

El PP i el PNB van acordar suprimir la tarifa 6.1B, que és la que pagaven les empreses per a tensions d’entre 30 i 36 kV, i que passaran de pagar 26,42 euros el megawatt per hora a pagar 14,97 euros.

Les empreses no elegeixen quina xarxa utilitzen, ja que depèn de la que estigui instal·lada en la comunitat, i a Catalunya, entre altres comunitats autònomes, no s’utilitza la xarxa a què s’aplica la rebaixa.

Segons van informar les associacions empresarials al juny, aquesta decisió comporta un sobrecost estimat de 200 milions d’euros anuals per a les empreses catalanes.

tracking