SEGRE

LLATINOAMÈRICA CRISI

Primer mort en la vaga general a Veneçuela

L’aturada contra Maduro arranca amb un suport desigual || Els Estats Units amplien les sancions contra l’aparell chavista

Imatge d’un carrer de Caracas, capital de Veneçuela, ahir durant la primera jornada de vaga.

Imatge d’un carrer de Caracas, capital de Veneçuela, ahir durant la primera jornada de vaga.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de l’aturada cívica convocada per l’oposició veneçolana, en protesta contra les eleccions a l’Assemblea Nacional Constituent convocades per l’oficialisme per diumenge vinent, es va saldar amb un seguiment desigual, encara que a l’est de Caracas, de majoria antigovernamental, els carrers van estar semideserts arran del tancament de gairebé la totalitat dels comerços. Al centre de la capital van tancar grans superfícies comercials, així com una part del comerç privat, encara que molts altres establiments sí que van obrir les portes. La situació és diferent a l’oest de Caracas, plaça forta de l’oficialisme, on la majoria dels negocis van obrir, encara que sí que s’hi observaven algunes persianes tancades. El funcionariat semblava haver acudit als seus llocs de treball en massa. Precisament a la zona oest va morir un home de 30 anys en una manifestació.

D’altra banda, el chavisme va iniciar ahir el tancament de la seua campanya electoral per a l’elecció d’una Assemblea Nacional Constituent els comicis de la qual estan previstos per al 30 de juliol. A més a més, els Estats Units van sancionar ahir tretze veneçolans en la seua ronda de sancions al govern d’aquest país.

tracking