SEGRE

PANORAMA

Sánchez afirma que l’única sortida honorable per a Rajoy és la dimissió

Iglesias planteja al PSOE demanar la compareixença urgent del president al Congrés || Cs veu “poc creïble” que el líder popular eludís qualsevol responsabilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar al president del Govern central, Mariano Rajoy, que pensi en l’interès d’Espanya i dimiteixi per la “dignitat” de la democràcia i per no “arrossegar” en la “caiguda” el seu prestigi i el de les institucions, després d’haver declarat com a testimoni en el judici pel cas Gürtel. Va acusar Rajoy de ser el “principal responsable polític” del “clima general de corrupció” que es viu a Espanya i va fer un especial èmfasi en la repercussió que per a “la imatge del país” té el pas del president per l’Audiència Nacional. En conseqüència, el líder del PSOE va alertar que l’“única sortida honorable que li queda a Rajoy és presentar la dimissió davant del rei avui mateix”.

També contundent va ser el líder de Podem, Pablo Iglesias, que va instar Sánchez a intentar forçar junts la convocatòria d’un ple extraordinari del Congrés dels Diputats perquè Rajoy expliqui les “contradiccions” a les quals, segons el seu parer, va incórrer en la seua declaració judicial. Oferta que ja va rebutjar el mateix Sánchez, que va subratllar que és ell el que defineix la seua estratègia com a líder del principal partit de l’oposició.

Els partits reclamen la compareixença de Rajoy en la comissió d’investigació del Congrés

Més enllà d’aquest ple, Iglesias va confessar haver sentit “vergonya” al veure un president del Govern espanyol declarant en un judici pel “finançament il·legal del seu partit”, pel seu “to d’impertinència i fanfarroneria” davant del tribunal i pels “privilegis” de què ha gaudit.

Des de Ciutadans, José Manuel Villegas va recordar que si el PP s’hagués “regenerat”, hauria allunyat qualsevol “ombra de sospita” i no s’hauria arribat al punt que Rajoy hagi hagut de declarar davant un tribunal, encara que sigui com a testimoni. I de la mateixa forma que el PSOE, no va compartir la iniciativa de Podem que Rajoy comparegui en un ple extraordinari perquè veu més pràctic que ho faci en la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular del PP, com estava previst.

tracking