SEGRE

COREA AMENACES

Corea del Nord llança un nou míssil cap a aigües japoneses

Els Estats Units i Corea del Sud endureixen la seua resposta

Imatge del míssil llançat per Corea del Nord divendres, que va caure en aigües japoneses.

Imatge del míssil llançat per Corea del Nord divendres, que va caure en aigües japoneses.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Kim Jong-un va llançar divendres un nou míssil balístic intercontinental que va caure després d’haver recorregut uns mil quilòmetres en aigües de la sona econòmica exclusiva del Japó, segons van informar les autoritats de diversos països.

“Mentre Corea del Nord segueixi portant a terme accions provocadores, no hi ha cap manera d’evitar que mantinguem el contacte amb la comunitat internacional, començant pels Estats Units, Corea del Sud, la Xina i Rússia, ni que continuem augmentant la pressió”, va declarar el primer ministre del Japó, Shinzo Abe. Seül i Washington, per la seua banda, van realitzar proves de míssils i van acordar millorar la capacitat de l’arsenal sud-coreà en el que pretén ser una resposta més contundent de l’habitual davant del nou llançament nord-coreà.

Washington i Seül revisen el seu acord sobre la potència i l’abast dels míssils de Corea del Sud

Per afegir més vigor a la rèplica, Corea del Sud va mostrar, a més, per primera vegada, un nou prototip de míssil balístic en un vídeo publicat pel ministeri de Defensa, mentre els assessors de seguretat nord-americà i sud-coreà van acordar millorar la capacitat destructiva de l’arsenal de Seül, i l’assessor de seguretat sud-coreà, Chung Eui-young, i el seu homòleg nord-americà, H. R. McMaster, van decidir obrir negociacions per revisar l’acord bilateral, firmat originalment l’any 1979, que limita el poder i l’abast dels míssils balístics sud-coreans.

tracking