SEGRE

PARTITS PSOE

Díaz adverteix Sánchez que no el faci elegir entre PSOE i Andalusia

El nacionalisme centra el debat socialista

Pedro Sánchez i Susana Díaz, saludant-se ahir durant el congrés socialista andalús.

Pedro Sánchez i Susana Díaz, saludant-se ahir durant el congrés socialista andalús.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i la presidenta andalusa, Susana Díaz, van tornar a deixar ahir clares les seues posicions polítiques davant del debat territorial i en clau orgànica, encara que es van cuidar de guardar les formes i van apel·lar a la unitat del partit. “Quan jo escolto Susana parlar de la seua història vital, de les coses que la mouen i la commouen, igual com a altres militants, jo em reconec en ella”, va assegurar Sánchez, que va reblar: “Susana, tu i jo parlem el mateix idioma, el de la igualtat i la fraternitat.” Per la seua part, Díaz va subratllar que “tindrà la lleialtat” de tots els socialistes andalusos i va afegir que, “la meua la primera, company Pedro”. No obstant, li va demanar que no la faci elegir entre dos lleialtats, amb referència al partit i a Andalusia. Els dirigents socialistes van coincidir en l’acte de clausura del XIII congrés del PSOE andalús, en el qual Díaz va revalidar el càrrec de secretària general. La principals discrepàncies van girar entorn del model d’Estat, que

Sánchez

La líder andalusa i Pedro Sánchez palesen les seues diferències sobre el model territorial

va definir com “una nació de nacions”, encara que no va pronunciar el terme plurinacionalitat, però amb la garantia de la igualtat dels territoris i els ciutadans.

El nacionalisme i el model d’estat va ser el tema central de la resta de congressos socialistes celebrats el cap de setmana i es va poder veure que la divisió va més enllà de Díaz i Sánchez.

El lider del partit a València, Ximo Puig, va assegurar que el problema no és Catalunya, sinó el centralisme, i va assegurar que Espanya “és una nació de nacions”, mentre que Patxi López va titllar els independentistes d’“antidemòcrates”. Puig, que es va posicionar a favor de Díaz, va dir que no optarà de nou en el futur a la reelecció per estar al capdavant del PSOE valencià.

tracking