SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Terricabras proposa una vaga de fam si Madrid impedeix l’1-O

L’eurodiputat d’ERC ho plantejaria si l’Estat “fa alguna bogeria” || Marta Pascal assegura que el PDeCAT és el partit de “l’endemà” del referèndum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras va dir ahir que està disposat a fer una vaga de fam davant del Parlament Europeu si l’Estat espanyol impedeix el referèndum de l’1-O o si fa “alguna bogeria”. Va assegurar que “és necessària una reacció contundent en defensa de les llibertats” i va considerar que el conflicte s’ha de resoldre pacíficament, i “una vaga de fam és pacífica”.

Sobre el referèndum va parlar ahir Marta Pascal, la coordinadora general del PDeCAT, en la seua intervenció en la clausura de l’escola d’estiu de les JNC, joventuts de la seua formació, on va assegurar que el PDeCAT és “el partit de l’endemà” de l’1-O. Va defensar que són “un partit obert, ampli, integrador, progressista, que vol generar canvis en la societat catalana” i que treballarà per fer possible el referèndum.

Jordi Xuclà creu que Madrid planeja les vacances de Fiscalia i del Constitucional per frenar l’1-O

Per la seua part, el portaveu adjunt del PDeCAT al Congrés, Jordi Xuclà, es va preguntar ahir si el Govern central està organitzant les vacances de la Fiscalia i dels magistrats del Tribunal Constitucional per garantir que puguin estar actius durant aquest estiu, en previsió que hagin de tramitar els recursos que pugui presentar el Govern central per frenar els preparatius de la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. D’altra banda, per reivindicar la democràcia, Òmnium Cultural va iniciar ahir una campanya amb la qual pintaran més de cent murals i grafitis i enganxaran cartells per tot Catalunya.

En un altre ordre de coses, el seu president, Jordi Cuixart, va assegurar que els interrogatoris de la Guàrdia Civil a càrrecs de la Generalitat “només busquen atemorir els compromesos amb la democràcia i la llibertat d’expressió”.

Pel que fa a la manifestació de la CUP d’avui en contra de la Guàrdia Civil, la Unió de Guàrdies Civils va expressar el seu absolut rebuig i els Independents del cos van rebutjar la protecció dels Mossos d’Esquadra.

tracking