SEGRE

BARCELONA TURISME

Ajuntament i Generalitat, contra l’atac a l’autobús

TMB ha presentat una denúncia i xifra els danys en 1.850 euros || La CUP dóna suport a Arran, que va reivindicar els fets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i l’ajuntament de Barcelona es personaran en la causa contra els responsables de l’atac a l’autobús turístic de TMB que es va produir la setmana passada a la ciutat i que va reivindicar Arran, l’organització juvenil de l’esquerra independentista vinculada a la CUP. L’empresa municipal TMB, propietària del vehicle, va presentar ahir una denúncia davant del jutjat de guàrdia per aquest atac vandàlic i va xifrar els danys en 1.850 euros, ja que el vehicle no va poder seguir donant servei i es va haver de retirar a la cotxera.

L’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, va assenyalar que, després de consultar-ho amb els serveis jurídics municipals, l’ajuntament ha decidit també personar-se contra l’atac. El conseller d’Empresa, Santi Vila, va confirmar que la Generalitat també es personarà en els pròxims dies en aquesta causa atesa “la gravetat i la temeritat de l’acció”.

Tanmateix, la CUP-Capgirem Barcelona, lluny de condemnar-ho, va donar el seu suport als membres d’Arran “davant dels intents de criminalització per part de persones i partits”. En un comunicat, l’organització anticapitalista i independentista va considerar imprescindible que l’ajuntament de Barcelona desenvolupi polítiques “valentes” per tal d’aconseguir un “decreixement turístic” i que “garanteixi els drets dels veïns” de la capital catalana.

tracking