SEGRE

TURISME ATAC

Arran intensifica la 'guerra' contra el turisme punxant bicis de lloguer

La CUP defensa aquests atacs i diu que la Generalitat també genera “violència” || Empresaris reclamen a Colau que talli “de soca-rel” els actes vandàlics

Fotograma de l’atac a les bicicletes de lloguer a Barcelona.

Fotograma de l’atac a les bicicletes de lloguer a Barcelona.TWITTER/ ARRAN DEL POBLENOU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització juvenil anticapitalista Arran, pròxima a la CUP, ha punxat les rodes de diverses bicicletes de lloguer turístic de Barcelona en el que va denominar com una acció contra “l’ocupació de l’espai públic per part d’empreses turístiques”.

L’organització va reivindicar l’acció en un apunt a la xarxa social Twitter aquest dimarts, que va ser publicat acompanyat d’un vídeo en el qual apareixen diversos membres de l’organització en el moment de l’acció. La portaveu d’Arran, Laura Flores, va explicar ja dilluns, en una entrevista, que no descartava un altre atac després que membres d’Arran van atacar dijous un autobús turístic a la zona del Camp Nou.

La premsa internacional s’ha fet ressò d’aquests atacs, sobretot a l’autobús turístic de dijous

La diputada lleidatana de la CUP al Parlament de Catalunya, Mireia Boya, va defensar els atacs de membres d’Arran i va assegurar que el Govern de la Generalitat també provoca “violència”. “Sempre ens demaneu a nosaltres que renunciem a la violència, quan la violència també la provoca el Govern”, va defensar en declaracions a RAC1.

La cupaire va recordar que Arran no és la CUP, sinó una organització amb els seus propis portaveus i òrgans de decisió, però va defensar que les destrosses que van provocar són “una acció simbòlica per denunciar el model turístic depredador a Barcelona”.

També va defensar la manifestació que la CUP va organitzar dilluns contra la Guàrdia Civil per haver citat a declarar càrrecs de la Generalitat, i va argumentar que la van organitzar perquè no és suficient només amb “queixar-se a través de Twitter”.

Vint-i-set associacions empresarials de Barcelona han demanat a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, “que talli de soca-rel” els “successius” actes vandàlics que està patint l’activitat turística a la ciutat. La creixent onada d’atacs antiturisme a Barcelona ha posat en alerta la premsa estrangera, principalment britànica, que s’ha fet ressò dels incidents.

El Govern ho condemna i es personarà contra els responsables El portaveu del Govern, Jordi Turull, va expressar la seua “condemna sense matisos” als atacs i va insistir que la Generalitat es personarà en el procés judicial que eventualment s’obri contra els responsables de les destrosses. El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, va mostrar també el seu rebuig als atacs perpetrats. “És una acció absurda, detestable, que afecta la convivència”, va asseverar. Mentrestant, des del PP, Andrea Levy va dir que aquestes accions no són “vandalisme”, perquè, segons el seu parer, el que hi ha darrere és una ideologia política. Per la seua part, l’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, va afirmar que la CUP ha passat “una línia roja que no s’ha de travessar mai en democràcia” al negar-se a condemnar la violència duta a terme per Arran.

tracking