SEGRE

LABORAL AEROPORT

Els vigilants del Prat anuncien una vaga indefinida a partir de mitjans d’aquest mes

Tenen convocades aturades parcials per als pròxims divendres, diumenges i dilluns || El Govern de l’Estat fixa el 90 per cent dels serveis mínims per “garantir el funcionament dels serveis essencials”

Imatge d’arxiu de les cues que van desbordar els controls de seguretat a l’aeròdrom del Prat.

Imatge d’arxiu de les cues que van desbordar els controls de seguretat a l’aeròdrom del Prat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors d’Eulen que atenen els controls de seguretat de l’aeroport del Prat van acordar ahir en assemblea convertir en indefinida la vaga parcial que han estat secundant a partir de mitjans d’aquest mes, segons van informar fonts sindicals.

Els vigilants de seguretat tenien convocada vaga per a tots els divendres, diumenges i dilluns des d’aquest 4 d’agost en diferents franges horàries (de 05.30 a 06.30 hores, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30, i de 18.30 a 19.30).

Protesten per la falta de personal i la precarització als nous contractes, que no arriben a 900 euros

La nova vaga indefinida començarà el 14 o 15 d’agost (la data es concretarà en els propers dies, en funció dels terminis legals de notificació de la vaga). Fins aleshores, els treballadors dels filtres de seguretat mantenen les aturades parcials de quatre hores per als divendres, diumenges i dilluns.

En l’assemblea d’ahir, els treballadors van votar a favor d’endurir la vaga fins al 100% de la jornada, amb un 92% dels vots, encara que s’havien proposat altres alternatives: mantenir-la igual, ampliar-la al 50% de la jornada o fer manifestacions.

El comitè de vaga i la direcció de la companyia es van reunir dilluns amb la mediació de la Generalitat, però no van assolir cap acord, perquè els treballadors exigeixen la implicació d’Aena en el conflicte, atès que asseguren que les condicions laborals han empitjorat des que Eulen es va fer càrrec dels filtres de seguretat el juny del 2016.

Per la seua banda, Aena va anunciar la setmana passada que el conflicte està entre una empresa privada i els seus treballadors i que per això ells no han de participar-hi.

Ahir a la tarda, la delegació del Govern central a Catalunya va fixar en un 90% els serveis mínims per a la vaga parcial dels vigilants per a aquest divendres, “amb l’objectiu de garantir el funcionament dels serveis essencials”.

Els treballadors d’Eulen protesten perquè asseguren que en els controls de seguretat falta personal i, a més, els nous contractes són precaris, ja que no arriben als 900 euros mensuals i s’han retallat plusos que sí que tenen els treballadors de més antiguitat.

Cues de més de 20 minuts als controls de seguretat de la T1 L’aeròdrom del Prat va registrar ahir al matí cues d’uns 23 minuts d’espera en els controls de seguretat, una xifra inferior a les que es van registrar la setmana passada arran del conflicte laboral a Eulen.

tracking