SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

L’empresa del recompte de vots a Veneçuela denuncia frau electoral

Creu que les autoritats van manipular la participació en les eleccions en almenys un milió de vots || El president del Parlament demanarà una investigació

La presidenta del Consell Nacional Electoral, Tibisay Lucena (al centre), oferint declaracions.

La presidenta del Consell Nacional Electoral, Tibisay Lucena (al centre), oferint declaracions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa a càrrec del sistema de vot en l’elecció diumenge passat de l’Assemblea Nacional Constituent de Veneçuela (CNE) va denunciar ahir que les autoritats veneçolanes van manipular les xifres de participació en almenys un milió de vots. Antonio Múgica, conseller delegat de Smartmatic, companyia que va instal·lar unes 24.000 màquines de vot electrònic al país, va afirmar que les xifres oficials divulgades sobreestimen el nombre de votants. Múgica també va defensar la necessitat d’encarregar una auditoria per conèixer les dades reals. Després de fer aquesta denúncia, una vintena de tècnics de l’empresa van ser expulsats de Veneçuela.

Per la seua part, la presidenta del Consell Nacional Electoral de Veneçuela, Tibisay Lucena, va titllar d’“irresponsable” l’empresa i va assegurar que el paper d’aquesta firma es limita a prestar serveis tècnics. El chavisme va prometre completar unes auditories per defensar la legitimitat d’un procés en el qual, segons les autoritats, van votar vuit milions de persones.

Posteriorment, el president del Parlament veneçolà, Julio Borges, va anunciar que la Cambra sol·licitarà a la Fiscalia veneçolana una investigació de la “manipulació” dels resultats electorals.

Els països de la UE no reconeixen la Constituent i avisen MaduroEls països de la Unió Europea (UE) van dir ahir que no reconeixen l’Assemblea Constituent impulsada pel president de Veneçuela, Nicolás Maduro, per dubtes sobre la seua legitimitat i van advertir que “intensificaran” la seua resposta si es continuen soscavant els principis democràtics en aquest país.

tracking