SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home assassina la seua dona a Getafe i s’entrega a la policia

Tenia dos antecedents per maltractaments però la dona havia retirat les denúncies

Imatge de l’edifici en el qual vivia el matrimoni i on presumptament la dona va ser assassinada.

Imatge de l’edifici en el qual vivia el matrimoni i on presumptament la dona va ser assassinada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 71 anys es va entregar la matinada de dimarts a dimecres a la comissaria de Getafe (Madrid) dient que havia matat la seua dona, que va ser trobada morta amb diversos cops al cap al domicili d’aquesta localitat que tots dos compartien, van informar fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid. L’home, de nacionalitat espanyola, va arribar a les 05.10 de la matinada a les dependències policials per comunicar que havia matat la seua dona, María Raquel Castaño Fenoll, de 63 anys i també espanyola.

Els agents es van desplaçar llavors al domicili de la parella, al carrer Oeste número 1 de Getafe, i van comprovar que la dona havia mort i presentava diversos cops al cap. En cas de confirmar-se que la mort és conseqüència d’una situació de violència de gènere, es tractaria de la primera víctima mortal que es produeix aquest mes agost. En cas de ser així, amb la dona morta avui ascendirien a 33 les víctimes mortals a conseqüència de la violència masclista en el que va d’any i seria la vuitena a la Comunitat de Madrid.

Segons les fonts policials, l’agressor tenia dos antecedents per maltractaments el 2011 i el 2012, si bé no consta que tingués o hagués tingut cap ordre d’allunyament. Ahir a la tarda, el presumpte assassí es trobava detingut a l’espera de passar a disposició judicial.

Al conèixer el succés, l’ajuntament de Getafe va informar que la dona presumptament assassinada pel seu marit va retirar una denúncia contra ell el 2012, durant el procés judicial que se li va obrir després d’una intervenció de la Policia Nacional, cosa que va donar lloc al sobreseïment de les actuacions, segons l’ajuntament.

Quan va arribar la Guàrdia Civil al lloc dels fets, va veure l’home subjectant una dona al passadís i tots dos estaven coberts d’“abundant sang”.

Detingut per intentar matar la dona amb una catana a AlacantLa Guàrdia Civil d’Alacant va detenir ahir a Torrevella un home de 25 anys d’edat i nacionalitat colombiana acusat d’intentar matar amb una catana la seua parella sentimental, una dona de 44 anys i també colombiana, que va patir profundes ferides al braç i a l’espatlla i va ser traslladada a l’hospital de Torrevella.

tracking