SEGRE

LABORAL AEROPORT

Vaga indefinida de vigilants al Prat a partir del 14 d’agost

Aena amenaça de multar amb 300.000 euros Eulen per incompliment de contracte

Imatge d’arxiu de les cues en els controls de la T1 a l’aeroport del Prat.

Imatge d’arxiu de les cues en els controls de la T1 a l’aeroport del Prat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat van convocar ahir una vaga indefinida de 24 hores a partir del proper 14 d’agost, protesta que va portar a moure fitxa Aena, que podria sancionar amb 300.000 euros la concessionària Eulen per incompliment de contracte.

El comitè d’Eulen Seguridad va registrar ahir al matí davant del departament de Treball de la Generalitat aquesta nova convocatòria de vaga, que en plena temporada d’estiu pot posar en perill l’aeroport barceloní, on ja fa dies que es registren llargues cues en els accessos de control com a conseqüència d’una vaga de zel dels vigilants.

Oficialment, la vaga començarà avui i ho farà de forma parcial, amb aturades d’una hora de durada a les 05.30, les 10.30, les 16.30 i les 18.30 hores. Aquestes aturades es repetiran els dies 6, 7, 11 i 13 d’agost.

A partir del dia 14, els treballadors d’Eulen intensificaran la seua protesta i iniciaran una vaga indefinida de 24 hores. Amb aquestes mobilitzacions, els treballadors d’Eulen volen pressionar la companyia per aconseguir millores laborals i un reforç de la plantilla, especialment durant la temporada d’estiu.

En aquest context, la delegació del Govern central a Catalunya va fixar en el 90% els serveis mínims de caràcter obligatori durant la vaga convocada a partir del 4 d’agost.

Paral·lelament, Aena ha iniciat dos processos sancionadors contra Eulen que podrien arribar a suposar fins a 150.000 euros cada un. El gestor aeroportuari també convoca avui a les 09.00 hores el comitè de vaga i Eulen a una reunió per “facilitar la negociació” davant de la convocatòria de l’aturada.

La Generalitat acusa l’Estat i Aena d’“incompetència”El portaveu del Govern i conseller de Presidència, Jordi Turull, va lamentar ahir la situació que han de viure els passatgers a l’aeroport del Prat per la vaga d’Eulen i va acusar l’Estat i Aena d’“incompetència”.

tracking