SEGRE

PARTITS POLÍTICA

La fundació de Mas per eixamplar la base del catalanisme, en “hibernació”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan Artur Mas va deixar la prefectura de la Generalitat el gener del 2016, empès per la CUP a fer un pas al costat, l’expresident va fixar un doble objectiu en l’horitzó: treballar en la refundació de Convergència –que acabaria donant pas sis mesos després a la creació del PDeCAT– i impulsar una plataforma externa al partit que ajudés a eixamplar l’espai polític de l’antiga CDC.

Amb el temps, aquest segon projecte, que volia emular en part el que el 2007 va ser la Casa Gran del Catalanisme, va anar girant, fins al punt que el novembre del 2016 el consell nacional del PDeCAT va donar llum verda a la posada en marxa d’una fundació que havia de recollir la llavor d’aquella plataforma però més aferrada al partit.

A pesar d’estar en l’òrbita del mateix partit, la fundació conservava la voluntat de convertir-se en un instrument que fos capaç de reunir personalitats d’altres sensibilitats sobiranistes.

Tanmateix, un any i mig després que Mas hagués parlat de la plataforma per primera vegada, el projecte encara no ha vist la llum. Alguns dirigents del PDeCAT admeten que “està en fase d’hibernació”, encara que d’altres neguen, tanmateix, que sigui un projecte enterrat, segons el diari Ara.

tracking