SEGRE

SUCCÉS TRÀGIC

Rescaten amb vida un matrimoni a l’esfondrar-se casa seua a Girona

L’habitatge es va ensorrar per culpa d’una deflagració de gas a la localitat de Llanars || La dona té cremades en el 70 per cent del cos i l’home, en el 30 per cent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van aconseguir rescatar ahir amb vida un matrimoni que havia quedat atrapat sota la runa d’una casa de dos plantes situada a Llanars (Girona). El col·lapse de la casa, situada al carrer Conflent, es va produir després d’una deflagració de gas cap a les 09.41 hores i va atrapar sota la runa dos persones, pel que sembla la parella que vivia a l’immoble. Una vegada rebut l’avís, més de set dotacions de bombers es van desplaçar al lloc. També es van mobilitzar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM.

Cap a les 11 hores del matí els bombers aconseguien treure d’entre la runa una dona, que presentava cremades en el 70 per cent del seu cos, i que va ser atesa pels serveis sanitaris i traslladada en un helicòpter a la Unitat de Cremats de la Vall d’Hebron.

A la una del migdia, els bombers aconseguien alliberar d’entre la runa un home d’uns setanta anys amb cremades al 30 per cent del cos i amb una fractura de turmell, que també va ser traslladat en helicòpter a la mateixa unitat que la seua parella a la Vall d’Hebron.

Els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació per determinar els motius de la deflagració i posterior ensorrament de la casa, mentre que els bombers van descartar que haguessin quedat més persones atrapades entre la runa.

A més, durant la tarda ahir es van dur a terme ja tasques de desenrunament per evitar que es desplomessin les parets de l’habitatge que encara queden dretes.

Per la seua part, l’alcalde de Llanars, Amadeu Rosel, va indicar que “la casa afectada és al costat de l’ajuntament i ja s’ha vist de seguida que el desastre era gran”. Rosell va precisar que l’explosió es va escoltar a tota la població i els veïns es van atansar ràpidament per veure l’estat dels inquilins de l’immoble “Eren entre la runa amb ferides i cremades però vius i conscients. Això ens ha tranquil·litzat.” Un veí va explicar que abans que arribessin els bombers es van atansar al lloc i hi havia una forta olor de gas. Van poder parlar amb els ferits i van esperar l’arribada dels bombers.

tracking