SEGRE

ÍNDIA ACCIDENT

Un viatge solidari a l’Índia acaba en tragèdia amb la mort de quatre espanyols

Al col·lidir el microbús en el qual viatjaven tretze col·laboradors de la Fundació Vicenç Ferrer amb un camió || Les quatre víctimes mortals eren andalusos, tres de Màlaga i un altre de Granada

Vista de l’accident entre el microbús i un camió a l’Índia on van morir quatre espanyols.

Vista de l’accident entre el microbús i un camió a l’Índia on van morir quatre espanyols.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un viatge solidari a l’Índia de tretze espanyols a la Fundació Vicenç Ferrer (FVF) va acabar ahir en tragèdia al sud-est del país, amb la mort de quatre al col·lidir el microbús en el qual es desplaçaven amb un camió. Encara que el ministeri d’Exteriors no va voler facilitar les identitats de les víctimes, fonts de la subdelegació del Govern espanyol a Màlaga van confirmar que els quatre morts eren andalusos, tres de Ronda (Màlaga) i un de Vélez de Benaudalla (Granada).

Arran del xoc frontal amb el camió, la part davantera del vehicle que portava els espanyols va quedar totalment destrossada i també va registrar la mort del conductor. La Fundació Vicenç Ferrer va explicar que també hi havia nou persones ferides, totes de Ronda (Màlaga), de les quals dos es troben “molt greus”.

Les víctimes havien sortit la matinada de divendres a dissabte de la seu de l’ONG espanyola a Anantapur, a Andhra Pradesh, després d’estar-hi quatre dies, i es dirigien més al sud, cap al veí estat de Tamil Nadu, quan va tenir lloc l’accident.

“Eren amics de la Fundació, un grup de visitants que venien cada any des de feia quatre per visitar els projectes a l’Índia i conèixer els nens que apadrinaven, així com les dones del projecte De dona a dona”, va explicar l’oficina de comunicació a l’Índia de l’ONG espanyola, creada l’any 1969 per l’espanyol Vicenç Ferrer i la seua dona, Anna Ferrer.

La Fundació Vicenç Ferrer es va crear a l’Índia per buscar solucions als greus problemes a què s’enfrontava la comunitat rural d’Anantapur, en especial les comunitats més excloses, i el 2016 es van beneficiar dels seus programes més de 3,6 milions de persones.

La precarietat de les carreteres, el mal estat dels vehicles, l’excés de passatgers i la conducció imprudent fan que els successos d’aquest tipus siguin molt freqüents a l’Índia.

Segons assenyalen les dades governamentals índies, al voltant de 146.000 persones van morir l’any 2015 en accidents de trànsit al país.

Anna Ferrer, que presideix la fundació des de la mort del seu marit, va assegurar a la seua arribada a l’hospital Columbia Asia, on es troben els ferits, que els seus “pensaments personals estan amb tot el grup i totes les famílies” de les víctimes espanyoles.

Entre les mostres de dolor per la tragèdia, van destacar les fetes a través de la xarxa social Twitter per la Casa Reial i la del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En una nota, la presidenta andalusa, Susana Díaz, va traslladar també el seu condol a les famílies i als amics de les víctimes.

“Eren persones entregades per aconseguir un món millor”El director general de la Fundació Vicenç Ferrer, Jordi Folgado, es va mostrar consternat per la mort de quatre dels seus col·laboradors a l’Índia.“Ens dol moltíssim, és com si ens haguessin tret part de la nostra energia, eren persones entregades per aconseguir un món millor, per evitar la pobresa extrema, i, quan veus que persones amb aquest perfil humà pateixen una tragèdia com aquesta, et preguntes com és possible que succeeixin aquestes coses, ens deixa a tots muts”, va confessar entre llàgrimes Folgado.

Vista de l’accident entre el microbús i un camió a l’Índia on van morir quatre espanyols.

Vista de l’accident entre el microbús i un camió a l’Índia on van morir quatre espanyols.EFE

tracking