SEGRE

SUCCESSOS

Controlat l'incendi d'Artés després de cremar 400 hectàrees de bosc

Els veïns del nucli de Sant Joan d’Oló van poder tornar aquest diumenge a casa || Cinquanta dotacions terrestres i sis d’aèries de bombers van treballar en el foc

Imatge aèria de l’incendi cedida pel cos de bombers de la Generalitat.

Imatge aèria de l’incendi cedida pel cos de bombers de la Generalitat.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van donar aquest diumenge per estabilitzat l’incendi d’Artés cap a les 17.20 hores després que cremessin 406 hectàrees de vegetació, bàsicament forestal. Els Mossos d’Esquadra van aixecar al seu torn l’ordre d’evacuació del nucli de Sant Joan d’Oló, així com diverses masies i cases de colònies, i per la seua banda Protecció Civil va autoritzar mig centenar de veïns a tornar als domicilis.

Els afectats havien passat la nit desallotjats i dormint al pavelló del municipi. Malgrat tot, els treballs d’extinció van seguir durant tota la tarda amb una cinquantena de dotacions terrestes i sis d’aèries.

Al llarg del dia d’aquest diumenge es va treballar per acabar d’assegurar tot el perímetre, tant amb maquinària pesant com amb instruments manuals i treball aeri. Segons els bombers, les condicions meteorològiques dels últims dies, amb calor intensa i baixes humitats, han condicionat els treballs d’extinció.

La vegetació estava molt seca i les condicions de terreny van dificultar el control del foc. Malgrat que l’incendi va quedar estabilitzat, Protecció Civil va mantenir encara la fase d’alerta del pla Infocat.

L’incendi ha sigut un dels pitjors d’aquest estiu a Catalunya, però no ha generat danys personals

L’incendi d’Artés, situat a la comarca del Moianès, es va declarar passades les dos del migdia d’aquest dissabte al nord-est del municipi, en un paratge conegut com les Planes, i es va estendre ràpidament en diversos fronts.

Es tracta d’un dels pitjors focs que hi ha hagut aquest estiu a Catalunya, si bé ha cremat principalment superfície forestal i no s’han hagut de lamentar danys personals. No obstant, el foc sí que va afectar almenys tres cases, una de les quals a Artés que va patir danys greus.

No hi va haver ferits en aquests domicilis, però els veïns van iniciar una mobilització ciutadana per ajudar les famílies afectades, amb una crida per recollir tant roba com calçat i productes d’higiene per ajudar-los en tot el que fos necessari.

Ingressat l’alcalde per una caiguda mentre ajudava L’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, continuava aquest diumenge diumenge ingressat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell al caure a la nit mentre ajudava en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que va començar aquest dissabte al migdia. Segons van explicar fonts de la família, Ernest Clotet es trobava estable i en observació a l’hospital. Té una contusió a la melsa i diverses costelles trencades. Va caure al voltant de les onze de la nit mentre col·laborava en les tasques d’extinció del foc. Des de l’hospital, Ernest Clotet va voler agrair l’atenció que ha rebut de bombers i personal sanitari després de la caiguda mitjançant un missatge a la xarxa social Twitter: “Nit i matinada en mans de professionals. @bomberscat @semgencat @parctauli Estic bé, amics!!! Gràcies a tots!” Al costat del missatge se’l podia veure en una  fotografia al llit de l’hospital de Sabadell.

tracking