SEGRE

POLÈMICA TURISME

Arran proposa expropiar hotels i parcs com el de Port Aventura

L’organització vinculada a la CUP assegura que no està en contra del turisme ni dels turistes || L’oposició acusa l’ajuntament de Barcelona d’inacció

Imatge d’una pintada contra el turisme massiu al parc Güell.

Imatge d’una pintada contra el turisme massiu al parc Güell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran, organització juvenil de l’esquerra independentista propera a la CUP, ha exposat en un manifest el seu desig d’“expropiar les principals empreses i actius turístics del país com poden ser els diversos ports esportius, hotels com el Vela o Las Arenas, o parcs temàtics com Port Aventura, posant així els beneficis econòmics que generen al servei de tota la població”. A aquesta proposta se’n sumen d’altres com l’abandó de l’emissió de llicències d’activitat per a hotels i empreses vinculades al turisme, la millora de les condicions laborals, l’augment dels impostos a les empreses del sector turístic i la prohibició de les empreses relacionades amb el lloguer de pisos turístics com Airbnb.

Igualment, l’entitat denuncia un sistema turístic que “respon a un model capitalista que està concentrant els beneficis en molt poques mans i provoca la destrucció del nostre territori” i lamenta la pujada del preu del lloguer arran del model turístic actual.

Miguel Urbán celebra que els atacs hagin obert el debat sobre el “problema” del model turístic

Així mateix, critica el concepte de turismofòbia i el qualifica com a “concepte inventat” que “criminalitza les víctimes del conflicte”. A més, afirma que no està en contra dels turistes ni del turisme perquè “ells també ho són” i “viatjar pot ser una activitat humana molt enriquidora”.

Tots els grups de l’oposició a l’ajuntament de Barcelona, excepte la CUP, van retreure al govern d’Ada Colau que el consistori no hagi presentat una denúncia contra aquests atacs. Durant la comissió extraordinària de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, el Grup Demòcrata, el PP, Ciutadans, ERC i l’edil no adscrit Gerard Ardanuy –la CUP no hi va assistir– van acusar Ada Colau d’haver actuat amb retard.

Per la seua part, el líder dels Anticapitalistes de Podem, Miguel Urbán, va celebrar que els atacs hagin obert el debat sobre el model econòmic i el “problema” del sector turístic.

Per la seua part, el president del Govern central, Mariano Rajoy, va assegurar que li sembla “un disbarat” tractar “a puntades de peu” el “turista que per fortuna ve aquí” i es va posicionar “radicalment al davant i en contra” d’“algunes de les actuacions dels grups d’extrema esquerra”.

Picabaralla entre Cifuentes i Colau pels atacs dels radicals? La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va demanar ahir a l’ajuntament de Barcelona i la seua alcaldessa, Ada Colau, “contundència” en els seus missatges pels atacs contra el turisme que s’han registrat a la ciutat. Poc després, la mateixa alcaldessa va respondre a Cifuentes: “No utilitzi un cas aïllat per distorsionar la imatge de Barcelona”, va exigir Colau a Cifuentes a Twitter. “Contundència tota, Cristina Cifuentes, però no alarmismes ni difamació”, va reblar.

tracking