SEGRE

INFRAESTRUCTURES LABORAL

Les negociacions entre Aena, Eulen i treballadors del Prat segueixen sense acord

Empleats d’una altra empresa de l’aeroport anuncien mobilitzacions per millorar els seus salaris || Rull acusa Madrid de mirar des de lluny el conflicte i el PDeCAT retreu a Foment “deixadesa”

Les cues per accedir al control de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat van continuar ahir.

Les cues per accedir al control de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat van continuar ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera jornada de negociacions entre Aena, representants d’Eulen –encarregada del servei de seguretat de l’aeroport del Prat– i el comitè de vaga dels treballadors amb la mediació de la Generalitat es va acabar ahir a la nit sense acord. Així ho va anunciar l’assessor del comitè de vaga d’Eulen, Juan Carlos Giménez, que després de més de nou hores de negociacions va anunciar que avui dimarts seguiran les converses per resoldre el conflicte laboral.

Paral·lelament, les cues es van repetir a l’aeroport, en el tercer dia d’aturades parcials dels vigilants, un conflicte laboral que va passar al terreny polític, amb un foc creuat d’acusacions entre el Govern central i la Generalitat per la gestió d’aquest.

Des de Foment s’insisteix que és la Generalitat qui ha de mediar en el conflicte laboral

Així, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar que “ni a l’Estat ni a Aena no els importa” la situació a l’aeroport barceloní i que observen el conflicte “des de lluny”, sense responsabilitzar-se’n. Per la seua part, el portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, va acusar Aena i el ministeri de Foment de “deixadesa” pels perjudicis que està provocant en els usuaris la vaga dels treballadors d’Eulen a l’aeroport. El secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, va insistir que és la Generalitat la que ha de mediar en el conflicte laboral. Aquest conflicte, lluny d’arreglar-se, pot agreujar-se encara més amb l’anunci dels vigilants de seguretat de l’empresa Ilunion d’una vaga indefinida a l’aeroport a partir del 16 d’agost. Així mateix, els sindicats CCOO, UGT i USO a Aena van posar data a la seua amenaça d’aturades en tots els centres del grup a partir del 15 de setembre si abans del dia 16 d’agost no reben una resposta positiva en el si de la Comissió Negociadora a les seues reivindicacions salarials.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va repartir ahir fullets als presents a l’aeroport del Prat per demanar que votin a la independència en el referèndum de l’1 d’octubre amb l’objectiu de poder “gestionar millor les infraestructures” de Catalunya.

Als fullets, en català, castellà i anglès, l’ANC explica que l’empresa Eulen “gestiona 27 aeroports però només fa vaga a Barcelona” i considera que es tracta d’una empresa espanyola amiga del Govern central que ofereix unes condicions laborals pèssimes al seu personal. També acusa Aena de gestionar malament i de forma opaca l’aeroport del Prat: “Si perds el temps i l’avió a Barcelona és perquè algú de Madrid ha de solucionar-te el problema: Espanya és l’únic país del món on un ministeri gestiona 46 aeroports de manera centralitzada”.

Un dels seus membres, Enric Blanes, va exigir en aquest sentit una solució al Govern espanyol davant de la seua “incompetència” en declaracions penjades en el compte de Twitter de l’entitat. L’acció informativa, segons ell, perseguia evidenciar que els catalans i les empreses turístiques pateixen “discriminació per una gestió centralitzada de l’Estat que acaba perjudicant tan sols el Prat”.

Els hotelers, preocupats per la “mala imatge” de Barcelona Els hotelers de Barcelona veuen “amb preocupació” els problemes que “de manera recurrent” viu cada temporada d’estiu el Prat i que poden acabar danyant la imatge de la ciutat com a destinació turística. El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, va assegurar que la capital catalana està donant “molt mala imatge” a causa dels problemes a l’aeroport, que es repeteixen “de manera recurrent any rere any”. “Quan no són els controladors és el personal de terra, quan no el transport cap a la ciutat...”, va lamentar Casals, que va advertir que la sensació amb què se’n van els turistes de la ciutat és “molt dolenta i tindrà conseqüències en el futur”.

Les cues per accedir al control de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat van continuar ahir.

Les cues per accedir al control de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat van continuar ahir.EFE

tracking