SEGRE

DETENCIONS POLÈMICA

Arresten al Prat un periodista turc crític amb Erdogan

Hamza Yalçin.

Hamza Yalçin.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola va arrestar el passat 3 d’agost a l’aeroport del Prat el periodista turc Hamza Yalçin. Segons fonts de la policia espanyola, el periodista tenia pendent una ordre internacional de detenció i d’extradició emesa per Turquia. Yalçin, que és d’origen turc però té la nacionalitat sueca, està acusat d’insultar el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en un article publicat a la revista turca Odaki de tenir “vincles terroristes” amb el grup d’extrema esquerra Partit Revolucionari d’Alliberament Popular. Segons les mateixes fonts policials, l’endemà de ser detingut, el 4 d’agost, el periodista, de 59 anys, va passar a disposició de l’Audiència nacional, que va decretar el seu ingrés en presó provisional. Ara, s’ha obert un període per decidir si és extradit.

A tot això, l’Ambaixada sueca ja s’ha posat en contacte amb les autoritats espanyoles per assistir el detingut.

A més, la Federació Internacional i Europea de Periodistes, juntament amb les seues afiliades a Espanya i Suècia, han condemnat “enèrgicament” la detenció.

Per la seua part, l’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Asens, va exigir per carta la “immediata llibertat” del periodista.

tracking