SEGRE

TURISME

La Generalitat, contra Arran per atacar un bus turístic

Nous actes a Palma i Bilbao contra el turisme || Tant Collboni com el Govern basc condemnen els últims atacs

Pintades a la seu de l’Agència Basca de Turisme.

Pintades a la seu de l’Agència Basca de Turisme.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va presentar aquest dimecres davant del jutjat d’instrucció número 26 de Barcelona l’escrit per personar-se com a acusació particular en la causa de l’atac al bus turístic que va tenir lloc a finals de juliol i que va ser reivindicat per Arran, organització juvenil vinculada a la CUP.

Amb aquesta personació, el Govern pretén “vetllar pels visitants i per la imatge de la marca Catalunya”, així com “reafirmar la seua aposta per una bona gestió del turisme”, segons va explicar en un comunicat el departament d’Empresa i Coneixement, que dirigeix Santi Vila.

A més, aquest dimecres es van produir dos noves accions contra el turisme. Arran Palma, Endavant Mallorca i Joves del GOB van enganxar més de mil adhesius en cotxes de lloguer aparcats en diferents punts de l’illa en protesta contra el turisme de masses, amb una acció que busca assenyalar que la massificació turística “explota”.

Ernai, l’organització juvenil de Sortu, va assumir l’autoria de l’atac realitzat també aquest dimecres a la seu de l’Agència Basca del Turisme-Basquetour a Bilbao, a través d’un vídeo en el qual apareixen quatre encaputxats realitzant les pintades a la façana de l’edifici. El tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va condemnar “de forma clara i contundent” els atacs i va remarcar que “no és admissible cap tipus de violència”.

Per la seua part, la consellera basca de Seguretat, Estefanía Beltrán de Heredia, va advocar per defensar el model de turisme que “cadascú consideri, sempre des del respecte a les normes de convivència”, i va advertir que “l’ús de la violència no porta enlloc”. Finalment, el president Mariano Rajoy va afirmar que atacar el turisme és un “disbarat” i una “insensatesa”.

Colau llança un missatge de calma al sector L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va garantir que el seu govern posarà “tots els mitjans al seu abast” per evitar nous atacs al sector turístic, va dir en una carta en resposta a la que van enviar una trentena d’entitats per demanar fermesa davant d’accions com la d’Arran contra un autobús turístic.

tracking